Ξεκληρίστηκε ολόκληρη ομάδα χόκεϊ

default image

Αεροσκάφος Yakovlef συνετρίβη την Τετάρτη στην πόλη Γιάροσλαβ στη Μόσχα. Μόνο δύο εκ των 45 επιβατών γλύτωσαν. Στη μοιραία πτήση επέβαινε μια ομάδα χόκεϊ (Vid)

Επιβατικό αεροσκάφος τύπου Yakovlev κατέπεσε και συνετρίβη νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στη ρωσική πόλη Γιάροσλαβ με τις πληροφορίες των ειδησεογραφικών μέσων να αναφέρουν ότι βρήκαν τραγικό θάνατο οι 43 εκ των 45 επιβαινόντων.

Στη μοιραία πτήση του αεροπλάνου Υακ-42 επέβαιναν τα μέλη της ομάδας χόκεϊ της Λοκομοτίβ.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 45 άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, 37 αθλητές και οκτώ μέλη πληρώματος. Από τη συντριβή, 43 άνθρωποι είναι νεκροί, δύο επέζησαν”, δήλωσε στο Ria Novosti μια πηγή της αστυνομίας.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 36 νεκρούς, περιλαμβανομένων των μελών της ομάδας, που είχε κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν (1997, 2002, 2003).

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, που σημειώθηκε στις 16:05 τοπική ώρα (15:05 ώρα Ελλάδας) δεν είναι ακόμη γνωστά.

Ολυμπιονίκης μεταξύ των θυμάτων

Ένας εκ των επιζώντων είναι ο παίκτης του χόκεϊ, ο Αλεξάντρ Γκαλίμοφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ.

Ο παίκτης της Λοκομοτίβ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή του, δήλωσε η σύζυγός του Μαρίνα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.

Ο άλλος επιζών είναι ένα από τα μέλη του πληρώματος.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και αρκετοί ξένοι, κυρίως παίκτες του χόκεϊ επί πάγου.

Ανάμεσά τους ο Σουηδός ολυμπιονίκης Στέφαν Λιβ, ο γερμανός διεθνής Ρόμπερτ Ντίτριχ, καθώς και πολλοί πρώην παίκτες που είχαν διακριθεί στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Προπονητής της ομάδας ήταν ο πρώην παίκτης του NHL Μπραντ Μακρίμον. Τρεις πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, οι Γιαν Μάρεκ, Κάρελ Ράσουνεκ και Γιόζεφ Βάσιτσεκ, συμπεριλαμβάνονται στα θύματα, όπως και ο Σλοβάκος Πάβολ Ντέμιτρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα