Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία: Τουλάχιστον 105 νεκροί

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία: Τουλάχιστον 105 νεκροί

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 103 στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους - Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία που επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τυχόν επιζώντες

Στρατιωτικό αεροσκάφος που κατευθυνόταν προς την Κωνσταντίνη συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης σε ορεινή περιοχή της βορειοανατολικής επαρχίας Οούμ αλ-Μπουαγκί στην Αλγερία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος Hercules C-130 επέβαιναν 103 στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους.

Το Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες, ότι το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, πλησίον της πρωτεύουσας, και ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί. Το πρακτορείο Asharq AL-awsat κάνει λόγο για τουλάχιστον 200 νεκρούς ωστόσο οι τοπικές αρχές έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τον θάνατο 105 ανθρώπων.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται δηλώσεις του αξιωματούχου των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών συνταγματάρχη Φαρίντ Νετσάντ στο δημόσιο ραδιόφωνο, βρέθηκε ένας επιζών ενώ συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία που επιχειρούν να απεγκλωβίσουν τους επιζώντες και να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο:

 

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στην Αλγερία: Τουλάχιστον 105 νεκροί
TWITTER @ JORDAN TIMES

Πηγή: 

Reuters

SHARE: