Συρία: Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη οχήματος με εκρηκτικά
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη οχήματος με εκρηκτικά AP

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή μετά από έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικές ύλες στην Άζανζ, κοινότητα στη βορειοδυτική Συρία. Στους νεκρούς συγκαταλέγονται 4 παιδιά.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες την Κυριακή στην Άζαζ, κοινότητα στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Η έκρηξη τραυμάτισε άλλους 20 και πλέον ανθρώπους, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Τέσσερα παιδιά συγκαταλέγονται στους νεκρούς της έκρηξης σε αυτή την πόλη, που βρίσκεται στην καρδιά μιας περιοχής στην τουρκική σφαίρα επιρροής στην επαρχία Χαλέπι, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

«Η έκρηξη έγινε καθώς πολλοί άνθρωποι έφευγαν μετά τις νυχτερινές προσευχές», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Τον απολογισμό των νεκρών επιβεβαίωσε τοπική πηγή μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik. Έκανε λόγο για 28 τραυματίες.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε την επομένη παρόμοιας ενέργειας στη Ράκα — επίσης στη βορειοδυτική Συρία — η οποία στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 20.

Η Τουρκία εξαπέλυσε μια επιχείρηση που βάπτισε Ασπίδα του Ευφράτη το 2016, με την οποία κατέλαβε τον έλεγχο μιας περιοχής 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πλέον στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Άζαζ. Εξεδίωξε από την περιοχή αυτή μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και εμπόδισε την προέλαση των κουρδικών δυνάμεων.

Η Άγκυρα διατηρεί έκτοτε στην περιοχή αυτή μεγάλη στρατιωτική δύναμη και στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών και υποστηρίζει τις δυνάμεις των ανταρτών που αστυνομεύουν την περιοχή.

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, έκρηξη, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραμπ σε Ρωσία, Συρία Ιράν: Σταματήστε τους βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ

Πάνω από 1.500 Σύριοι πρόσφυγες "επέστρεψαν σπίτια τους" το τελευταίο 24ωρο

Συρία: Τουλάχιστον 17 άμαχοι νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος στο Ιντλίμπ

SHARE: