Συρία: 17 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Χάμα

default image

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στη Χάμα. Η τουρκική υπηρεσία AFAD θα παραδώσει βοήθεια στην Τζαραμπλούς

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχή της επαρχίας Χάμα, την οποία κατέλαβαν πρόσφατα Σύροι αντάρτες εκδιώκοντας τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ η Δαμασκός εξαπέλυσε σήμερα αντεπίθεση στην περιοχή αυτή που είναι στρατηγικής σημασίας για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές που έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, διευκρινίζοντας ότι αυτές είχαν στόχο μια οδική αρτηρία ανάμεσα στην πόλη Αλ Λατάμενα και την επαρχία Ιντλίμπ, μια περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας η οποία βρίσκεται ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο των ανταρτικών δυνάμεων.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές σε συγκεκριμένους στόχους εναντίον τρομοκρατών, όπως τους χαρακτήρισε, στην περιοχή, σκοτώνοντας δεκάδες από αυτούς.

Η επίθεση που εξαπέλυσαν οι αντάρτες την Τρίτη απειλεί φιλοκυβερνητικές περιοχές στις οποίες ζουν χριστιανοί και αλαουίτες, η θρησκευτική μειονότητα από την οποία προέρχεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

Στην επίθεση αυτή μετέχουν οι τζιχαντιστές της Τζουντ αλ Άκσα και ανταρτικές οργανώσεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Η Τζάις αλ Νασρ, μια από τις ανταρτικές αυτές οργανώσεις, δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι δύο διοικητές και τρεις μαχητές της σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στη Χάμα.

Παράλληλα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD ανακοίνωσε σήμερα ότι άρχισε να εργάζεται για την παράδοση βοήθειας στην συριακή μεθοριακή πόλη Τζαραμπλούς, από την οποία εκδιώχθηκαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους την περασμένη εβδομάδα από Σύρους αντάρτες με την υποστήριξη τουρκικών αρμάτων μάχης.

“Προτεραιότητα θα είναι η μεταφορά προμηθειών σε βασικά τρόφιμα (…) Η υπηρεσία σχεδιάζει την παράδοση αλεύρων και την αποκατάσταση των φούρνων στην πόλη”, σύμφωνα με την ανακοίνωση της AFAD.

Στην Τζαραμπλούς υπάρχει έλλειψη ψωμιού και πόσιμου νερού και οι κάτοικοί της δήλωσαν χθες στο Reuters ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πήραν τα πάντα μαζί τους φεύγοντας από την πόλη, ακόμη και τον φούρνο του κύριου αρτοποιείου της πόλης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα