Συρία: 40 “ηγετικά στελέχη” του ISIS σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση

Συρία: 40 “ηγετικά στελέχη” του ISIS σκοτώθηκαν σε ιρανική πυραυλική επίθεση
Υποστηρικτές του ISIS διαδηλώνουν στη Μοσούλη ap

Εκτοξεύθηκαν έξι πύραυλοι στις περιοχές Αλ Μπουκάμαλ και Χατζίν σε αντίποινα για μια επίθεση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανέφεραν ότι η επίθεση που εξαπέλυσαν με βαλλιστικούς πυραύλους και άλλα όπλα τη Δευτέρα στο έδαφος της Συρίας είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 40 «κορυφαία ηγετικά στελέχη» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και ότι τις πληροφορίες που απαιτούνταν για την εκτέλεση αυτής της επιχείρησης συνέλεξε η επίλεκτη δύναμη Αλ Κουντς.

Εκτοξεύθηκαν έξι πύραυλοι στις περιοχές Αλ Μπουκάμαλ και Χατζίν, στην ανατολική Συρία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, σε αντίποινα για μια επίθεση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ του Ιράν την 22α Σεπτεμβρίου η οποία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 25 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς και άμαχοι.

Η δύναμη Αλ Κουντς είναι επιφορτισμένη να επιβλέπει τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε λάβει, περίπου 40 κορυφαία ηγετικά στελέχη του Ντάες σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση», δήλωσε ο στρατηγός Αμιραλί Χατζιζαντέχ, επικεφαλής της αεροδιαστημικής διοίκησης των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με ιρανικά κρατικά ΜΜΕ. Ο όρος που χρησιμοποίησε ο στρατηγός είναι ένα ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά.

«Η δύναμη Αλ Κουντς συνέλεξε τις πληροφορίες που χρειάζονταν για την επίθεση», πρόσθεσε ο αξιωματικός.

Δύο οργανώσεις, το ΙΚ και η Εθνική Αντίσταση της Αχβάζ, μια αυτονομιστική αραβική ομάδα η οποία δρα στο Ιράν, διεκδίκησαν χωριστά την ευθύνη για την επίθεση του Σεπτεμβρίου. Καμιά από τις δύο δεν παρουσίασε κάποια απόδειξη για αυτό.

Η στρατιωτική υποστήριξη του Ιράν θεωρείται ζωτικής σημασίας για τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία. Η Τεχεράνη απορρίπτει ασυζητητί την απαίτηση των ΗΠΑ να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα