Συρία: Αυτοσυγκράτηση ζητά το Κρεμλίνο από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόβ
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόβ AP

Την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία θα αποφύγουν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Την ελπίδα ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία θα αποφύγουν κινήσεις που θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση μία ήδη εύθραυστη κατάσταση, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, καθιστώντας, παράλληλα, σαφές, πως η Μόσχα αντιτίθεται κάθετα σε ενδεχόμενο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το αν θα πλήξουν τη Συρία έπειτα από μια επίθεση με δηλητηριώδες αέριο που φέρεται να πραγματοποιήθηκε και σύμφωνα με οργανώσεις παροχής ιατρικής βοήθειας είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα, κοντά στη Δαμασκό, το Σάββατο.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σήμερα πως οι ισχυρισμοί ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν την επίθεση με χημικά όπλα δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα και είπε ότι επιθυμεί να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα για το συμβάν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σχόλια του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο, ο οποίος είπε πως θα καταρριφθεί οποιοσδήποτε πύραυλος των ΗΠΑ εκτοξευθεί εναντίον της Συρίας και πως θα τεθούν στο στόχαστρο οι εγκαταστάσεις εκτόξευσης, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τέτοια ζητήματα.

"Δεν θα ήθελα να υπεισέλθω με οποιονδήποτε τρόπο σε θέματα όπως τι θα μπορούσε να συμβεί αν πραγματοποιηθεί αυτό ή εκείνο το πλήγμα. Θα ήθελα ακόμη να ελπίζω πως όλα τα μέρη θα αποφύγουν ορισμένα βήματα που κανείς δεν προκάλεσε στην πραγματικότητα, τα οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό την ήδη εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους.

Η φερόμενη αυτή χημική επίθεση "είναι μία απάτη και μία ακόμη πρόκληση", δήλωσε εξάλλου σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. "Η Δαμασκός δεν έχει λόγο να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και δεν υπάρχουν πληροφορίες για χρήση τους από τη Δαμασκό", είπε.

"Αυτό που συμβαίνει είναι μία εξαπάτηση παγκόσμιας κλίμακας. Κανένας δεν δίνει σημασία σε αποδείξεις, σε γεγονότα. Όλος ο κόσμος έχει λάβει ήδη μια απόφαση σύμφωνα με έναν σκοπό που είναι ήδη γνωστός: απομακρύνετε τον Άσαντ", είπε.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ: Θα καταρρίψουμε οποιονδήποτε πύραυλο εκτοξεύσουν στη Συρία

Πόλεμος ανακοινώσεων ΗΠΑ - Ρωσίας για τη Συρία

Ο Eurocontrol προειδοποιεί για τις πτήσεις στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες 72 ώρες

ADVERTISING

SHARE: