Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από έκρηξη σε στρατιωτικό λεωφορείο

Συρία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από έκρηξη σε στρατιωτικό λεωφορείο
SANA/AP

Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης σε στρατιωτικό λεωφορείο τη στιγμή που διέσχιζε γέφυρα στη Δαμασκό. Νεκροί και τραυματίες. Βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ.

Έκρηξη σε στρατιωτικό λεωφορείο τη στιγμή που διέσχιζε γέφυρα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Δαμασκό.

Την είδηση μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει εικόνες από το σημείο στα social media.

AFP

Από την έκρηξη φέρονται να έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον τρεις ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Γύρω στις 6:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα το πρωί, κατά τη διέλευση ενός νυκτερινού στρατιωτικού λεωφορείου στην πόλη της Δαμασκού κοντά σε μία στρατηγικής σημασίας γέφυρα, το λεωφορείο έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν προσδεθεί στο λεωφορείο, με αποτέλεσμα το θάνατο δεκατεσσάρων ανθρώπων και προκαλώντας τραυματίες”, μετέδωσε το SANA επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Rasit Osman/Anadolu Agency/AFP

Σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, φέρονται να εξερράγησαν δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί στο λεωφορείο, τη στιγμή που βρισκόταν στη γέφυρα “Hafez al-Assad”, ενώ ένας τρίτος μηχανισμός εξουδετερώθηκε από ειδική μονάδα του στρατού.

Βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ

Περίπου μία ώρα μετά την επίθεση στη Δαμασκό, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε βομβαρδισμούς από τους οποίους σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, οι 10 από τους οποίους άμαχοι, στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη βορειοδυτικη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Στις οκτώ το πρωί, ξυπνήσαμε με βομβαρδισμούς. Τα παιδιά είχαν τρομοκρατηθεί και έκλαιγαν, δεν ξέραμε τι να κανουμε ούτε πού να πάμε”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπιλάλ Τρίσι, πατέρας δύο παιδιών που ζει κοντά στη ζώνη που έγινε στόχος των βομβαρδισμών.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα, ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είδε έναν άνδρα να φωνάζει και να κλαίει δίπλα στο πτώμα ενός 10χρονου κοριτσιού.

Μια κατάπαυση του πυρός, την οποία διαπραγματεύτηκαν η Τουρκία -που υποστηρίζει τους σύρους αντάρτες- και η Ρωσία, σύμμαχος του καθεστώτος, βρίσκεται σε ισχύ στην περιοχή από το Μάρτιο του 2020, όμως διεξάγονται σποραδικές συγκρούσεις.

Στην Ιντλίμπ, που αποτελεί στόχο του καθεστώτος, κυριαρχεί η Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), πρώην συριακός κλάδος της Αλ-Κάιντα και μεγάλος εχθρός του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version