Συρία: Η Τεχεράνη “καταλαβαίνει” την ανάγκη τουρκικής επιχείρησης

Συρία: Η Τεχεράνη “καταλαβαίνει” την ανάγκη τουρκικής επιχείρησης
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν AP Photo/Misha Japaridze

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε την Δευτέρα ότι καταλαβαίνει πως "μια ειδική επιχείρηση μπορεί να είναι αναγκαία"

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας δήλωσε σήμερα στην Άγκυρα ότι “καταλαβαίνει” την ανάγκη μιας νέας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.

“Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια”, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

“Καταλαβαίνουμε ότι μια ειδική επιχείρηση (στη Συρία) μπορεί να είναι αναγκαία”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει απειλήσει επανειλημμένα από τα τέλη Μαΐου να ξεκινήσει μια νέα επίθεση εναντίον δύο τοποθεσιών της βόρειας Συρίας, με στόχο Κούρδους αντάρτες τους οποίους αποκαλεί “τρομοκράτες”.

“Θα ξεκινήσουμε μια νέα επιχείρηση στη Συρία μόλις ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες μας”, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.

Η Ουάσινγκτον και η Μόσχα εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια επίθεση.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία θεωρεί τρομοκρατική αλλά η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κυρίως για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμμαχος της κυβέρνησης του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ, το Ιράν είχε ζητήσει στα τέλη του 2019 η Άγκυρα να θέσει τέλος το συντομότερο δυνατό σε μια επίθεση που μόλις είχε ξεκινήσει στη βόρεια Συρία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα