Συρία: Νέα ισραηλινή επίθεση με πυραύλους

Συρία: Νέα ισραηλινή επίθεση με πυραύλους
Επίθεση στη Δαμασκό της Συρίας (φωτογραφία αρχείου) AP

Αεροσκάφη του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον στόχων στην επαρχία της Δαμασκού. Αναχαίτισε η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας.

Συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας ενεργοποιήθηκαν και αναχαίτισαν πυραύλους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ εναντίον στόχων στην επαρχία της Δαμασκού, μετέδωσαν το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA και το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, η επίθεση έγινε στο δυτικό τμήμα της επαρχίας.

Την Παρασκευή, ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις παραστρατιωτικών υποστηριζόμενων από το Ιράν στην κεντρική Συρία, στην επαρχία Χάμα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι από αυτούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ με έδρα τη Βρετανία.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία από το ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα το 2011, βάζοντας κυρίως στο στόχαστρο δυνάμεις του Ιράν, παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, ιδίως της Χεζμπολάχ, καθώς και του συριακού στρατού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα