Συρία: “Σχετική” ηρεμία λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για εκεχειρία στην Ιντλίμπ

Συρία: “Σχετική” ηρεμία λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία για εκεχειρία στην Ιντλίμπ
Ιντλίμπ στη Συρία AP

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ωστόσο, οι βομβαρδισμοί ακόμα συνεχίζονταν σε αυτή την επαρχία στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

Στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας επικρατούσε «σχετική» ηρεμία λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας που προβλέπει κατάπαυση του πυρός στις 00:00 [τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ωστόσο, οι βομβαρδισμοί ακόμα συνεχίζονταν σε αυτή την επαρχία στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, όπου από τον Δεκέμβριο βρισκόταν σε εξέλιξη πολύνεκρη επιχείρηση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δύο τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Εξάλλου, τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε θέσεις του συριακού στρατού.

Τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ ανακοίνωσαν πως έκλεισαν την Πέμπτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τελευταίος πάντως προειδοποίησε ότι οι δυνάμεις της χώρας του θα ανταποδώσουν εάν δεχθούν πυρά από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα