Συρία: Στους 100 οι νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά όπλα – 400 νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα

Συρία: Στους 100 οι νεκροί από τις επιθέσεις με χημικά όπλα – 400 νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί σύμφωνα με την Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης

Επιδρομές στις οποίες υπάρχουν υποψίες πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 100 άνθρωποι στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ενώ άλλοι 400 αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, ανακοίνωση μια ιατρική οργάνωση αρωγής η οποία δρα στη Συρία.

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί, σύμφωνα με την Ένωση Οργανώσεων Ιατρικής Περίθαλψης (ΕΟΙΠ), μιας συμμαχίας διεθνών οργανισμών αρωγής που χρηματοδοτεί νοσοκομεία στη Συρία και χρησιμοποιεί το Παρίσι ως έδρα.

Σύμφωνα με την ΕΟΙΠ, αρχικά επλήγη το χωριό Χαν Σεϊχούν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας της Ιντλίμπ, πριν στοχοποιηθούν το κέντρο επειγόντων περιστατικών των Λευκών Κρανών στο Χαν Σεϊχούν και το νοσοκομείο αλ Ράχμα.

«Καταγράψαμε πάνω από 40 πλήγματα από τις 06:30», ανέφερε η ΕΟΙΠ. «Ο απολογισμός συνεχίζει να αυξάνεται, όπως και οι επιδρομές στην περιοχή της Ιντλίμπ καθώς και οι επιθέσεις χωρίς τη χρήση χημικών όπλων στη Χάμα», σύμφωνα με την ίδια.

Σημειώνεται ότι Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο. Τετάρτη. στις 10.00 το πρωί (17.00 ώρα Ελλάδας) προκειμένου να συζητήσει την επίθεση με τοξικά αέρια στη Συρία.

(Φωτογραφία: Edlib Media Center, via AP, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα