Συρία: Τραμπ και Μέι έτοιμοι για επέμβαση

Συρία: Τραμπ και Μέι έτοιμοι για επέμβαση
Συνάντηση Αμερικανού προέδρου Ντόνταλν Τραμπ με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Τερέζα Μέι AP

Η Ντάουνινγκ Στριτ σημειώνει με νόημα πως Ντόναλντ Τραμπ και Τερέζα Μέι συμφωνούν πως πρέπει να «αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συμφωνούν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διεθνής αντίδραση για να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Ντάουνινγκ Στριτ την Πέμπτη.

Οι Τραμπ και Μέι συνομίλησαν μετά το πράσινο φως που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας στη Συρία. Ουάσινγκτον και Παρίσι κατηγορούν τη Δαμασκό για την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται να διαπράχθηκε το Σάββατο στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, κι έχουν προειδοποιήσει ότι θα εξαπολύσουν πλήγματα για να αποτρέψουν τη συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων από τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν ότι είναι ζωτικής σημασίας η χρήση χημικών όπλων να μην μείνει αναπάντητη» και ότι είναι «ανάγκη να αποτραπεί η περαιτέρω χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ», ανέφερε το γραφείο της πρωθυπουργού της Βρετανίας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα μετά τη συνδιάλεξή τους. «Συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά όσον αφορά τη διεθνή αντίδραση», προστέθηκε στο δελτίο Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα