Συρία: Υπό τον πλήρη έλεγχο των Τούρκων το Αφρίν

Τούρκοι στρατιώτες στο Αφρίν (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Τούρκοι στρατιώτες στο Αφρίν (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Οι τελευταίες κοινότητες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους Σύροι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους την περιοχή του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, διαβεβαίωσε το Σάββατο πηγή του τουρκικού στρατού, την ώρα που εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής μοίραζαν τρόφιμα στους κατοίκους.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι μαχητές εισέβαλαν στην πόλη Αφρίν την περασμένη Κυριακή, μετά από οκτώ εβδομάδες μαχών, για να εκδιώξουν τους Κούρδους των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται "τρομοκρατική" από την Άγκυρα.

Μια στρατιωτική πηγή είπε στο πρακτορείο Reuters ότι και οι τελευταίες κοινότητες τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού κατά τη διάρκεια της νύχτας. "Οι έρευνες συνεχίζονται ώστε οι ντόπιοι να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους", είπε η πηγή αυτή. Μια παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Στην πόλη Αφρίν, πολλοί κάτοικοι περίμεναν στην ουρά για να πάρουν το συσσίτιο που μοίραζε η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με θωρακισμένα οχήματα. "Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη ζωή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της" το συντομότερο δυνατόν. "Οι κινητές κουζίνες μας είναι εδώ και οι ομάδες μας πήγαν στα χωριά", είπε ο επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου στην Τουρκία, Κερέμ Κινίκ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία, Τουρκία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γαλλία: Διαδηλώσεις Κούρδων κατά των τουρκικών επιχειρήσεων στο Αφρίν

Αφρίν: Τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις βομβάρδισαν αρχαιολογικό χώρο

Ερντογάν: Τώρα στο Αφρίν κυματίζει η τουρκική σημαία

ADVERTISING

SHARE: