Τα δόντια του Χίτλερ "μίλησαν": Πότε τελικά πέθανε ο δικτάτορας

Πότε τελικά πέθανε ο δικτάτορας
Πότε τελικά πέθανε ο δικτάτορας AP

Την σπάνια ευκαιρία να εξετάσουν τα δόντια του Χίτλερ, που βρίσκονται στη Μόσχα, είχαν Γάλλοι ερευνητές. Τι διαπίστωσαν για το τέλος του αλλά και για τις διατροφικές του συνήθειες

Ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε το 1945 στο Βερολίνο, από λήψη κυανίου και μια σφαίρα, σύμφωνα με Γάλλους ερευνητές, στους οποίους δόθηκε η μοναδική δυνατότητα να εξετάσουν κομμάτια των δοντιών του, που βρίσκονται στη Μόσχα.

"Τα δόντια είναι αυθεντικά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Η μελέτη μας αποδεικνύει ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1945", δήλωσε ο καθηγητής Φιλίπ Σαρλιέ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Μπορούμε να δώσουμε τέλος σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας για τον Χίτλερ. Δεν έφυγε στην Αργεντινή με υποβρύχιο, δεν είναι κρυμμένος σε βάση στην Ανταρκτική ή στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού", πρόσθεσε ο Σαρλιέ.

Η μελέτη, την οποία διενήργησε ο Σαρλιέ με τέσσερις ακόμα ερευνητές, δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Internal Medicine.

Χίτλερ ο χορτοφάγος

Η ανάλυση των δοντιών του Χίτλερ και διάφορων προσθετικών δοντιών αποκάλυψε λευκά ιζήματα και κανένα ίχνος ίνας κρέατος. Ο δικτάτορας ήταν χορτοφάγος, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2017, η μυστική υπηρεσία της Ρωσίας FSB και η υπηρεσία των ρωσικών κρατικών αρχείων εξουσιοδότησαν μια ομάδα ερευνητών να εξετάσει τα οστά του Χίτλερ, για πρώτη φορά από το 1946, επεσήμανε ο Σαρλιέ. Η γαλλική ομάδα εξέτασε ένα κομμάτι του κρανίου που υποτίθεται ήταν του δικτάτορα, το οποίο είχε μια τρύπα στην αριστερή πλευρά. Αυτή κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από σφαίρα. Οι επιστήμονες δεν είχαν εξουσιοδοτηθεί να πάρουν δείγμα από το συγκεκριμένο σημείο.

Η μορφολογία του, ωστόσο, ήταν "απολύτως όμοια" με τις ακτινογραφίες του κρανίου του Χίτλερ, που είχαν γίνει ένα χρόνο πριν τον θάνατό του, σύμφωνα με την έρευνα.

Αν αυτή η μελέτη επιβεβαιώσει την γενικώς αποδεκτή εκτίμηση ότι ο Χίτλερ πέθανε στις 30 Απριλίου 1945 σε αποθήκη στο Βερολίνο μαζί με την σύντροφό του Εύα Μπράουν, τότε πέφτει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου, δήλωσε ο Σαρλιέ.

"Δεν γνωρίζαμε αν χρησιμοποίησε αμπούλα κυανίου για να αυτοκτονήσει ή μια σφαίρα στο κεφάλι. Κατά πάσα πιθανότητα έκανε και τα δύο", πρόσθεσε ο καθηγητής.

Στην εξέταση των δοντιών δεν βρέθηκε ίχνος πυρίτιδας, κάτι που σημαίνει ότι δεν αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα. Πιθανόν το σημείο που πυροβολήθηκε ήταν ο λαιμός ή το μέτωπο. Επίσης, τα γαλαζωπά ιζήματα στα προσθετικά δόντια μπορεί να υποδηλώνουν μια "χημική αντίδραση του κυανίου και του μετάλλου των ψεύτικων δοντιών", τόνισε ο ερευνητής.

Πηγή: 

France24

SHARE:

24Media Network