Τα ‘έψαλλε’ στον Τίλερσον ο Ερντογάν για τους Κούρδους

Τα ‘έψαλλε’ στον Τίλερσον ο Ερντογάν για τους Κούρδους
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, and US Secretary of State Rex Tillerson pose for a photo before their talks at the presidential palace in Ankara, Turkey, Thursday, Feb. 15, 2018. Tillerson started a two-day trip to Turkey amid growing tensions between the two NATO allies. (Pool Photo via AP) ap

O Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε τη ανησυχία του για την στήριξη των Κούρδων της Συρίας τους οποίους η Τουρκία θεωρεί παρακλάδι του PKK

Τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, υποδέχτηκε νωρίτερα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια χρονική στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα δεκαετιών, με την Άγκυρα να κατηγορεί την Ουάσιγκτον πως στηρίζει τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους η ίδια θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Σύμφωνα με την τουρκική dailysabah αυτό ήταν και το πρώτο θέμα που έθεσε στο Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών ο Πρόεδρος Ερντογάν, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Ωστόσο, από τον Λίβανο που βρέθηκε νωρίτερα ο Ρεξ Τίλερσον απέρριψε αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας πως οι ΗΠΑ δεν προμήθευσαν ποτέ με βαρύ οπλισμό το YPG, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει να απολογηθεί για κάτι σχετικά με αυτό.

Αύριο, ο Ρεξ Τίλερσον θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του σε μια σειρά χωρών όπως η Αίγυπτος, το Κουβέιτ και ο Λίβανος.

Πηγή: dailysabah

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα