Τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν την επίθεση στη Βηρυτό

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδικάζουν την επίθεση στη Βηρυτό

Διεθνής καταδίκη για την βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 78 ανθρώπους στη Βηρυτό

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καταδίκασε την βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Βηρυτό, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστούν 78 άνθρωποι και να χάσουν τη ζωή τους οκτώ, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφάλειας (FSI) του Λιβάνου, Ουίσαμ αλ Χάσαν.

"Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν έντονα την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Οκτωβρίου 2012 στη Βηρυτό, κατά την οποία σκοτώθηκε ο στρατηγός αλ Χάσαν", ανέφερε το συμβούλιο σε ομόφωνα συμφωνημένη ανακοίνωση.

"Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης του Λιβάνου μέσω πολιτικών δολοφονιών και απαιτούν άμεσα το τέλος της χρήσης εκφοβισμού και βίας κατά πολιτικών προσώπων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης

Η λιβανική αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση του Λιβάνου να παραιτηθεί, θεωρώντας την υπεύθυνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε συνοικία της Βηρυτού και στην οποία σκοτώθηκε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας, Ουίσαμ αλ-Χάσαν.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί ως υπεύθυνο "για το αίμα του Χάσαν και το αίμα των αθώων που σκοτώθηκαν" στην επίθεση, τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι. "Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και ο πρωθυπουργός να υποβάλει την παραίτησή του", σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα της 14ης Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φονική έκρηξη στο κέντρο της Βηρυτού

Λίβανος: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ για τη δολοφονία του Ουίσαμ αλ Χάσαν

SHARE:

24Media Network