Τα “μαγικά” μανιτάρια και η αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Τα “μαγικά” μανιτάρια και η αντιμετώπιση της κατάθλιψης
"Μαγικά" μανιτάρια (φωτογραφία αρχείου) Shutterstock

Το φάρμακο ψιλοκυβίνη, που βρίσκεται σε συγκεκριμένα μανιτάρια, φαίνεται ότι βοηθά αρκετά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Κέντρο Ψυχεδελικής Έρευνας του Imperial College η ουσία ψιλοκυβίνη που βρίσκεται στα “μαγικά” μανιτάρια κάνει καλό στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης όσο και στη συμβατική θεραπεία.

Όμως, όταν πρόκειται για μια απλή βελτίωση της ευημερίας των ανθρώπων και της ικανότητας να αισθάνονται ευχαρίστηση, το ψυχεδελικό φάρμακο μπορεί να είχε πιο ισχυρό αποτέλεσμα.

Τα ψυχεδελικά φάρμακα, όπως αναφέρει το BBC, μελετούνται τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση πολλών ψυχικών ασθενειών. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για μικρές δοκιμές που χρειάζονται περισσότερη έρευνα.

Στην έρευνα που έγινε στο Imperial στους 59 συμμετέχοντες δόθηκε είτε ψιλοκυβίνη είτε ένα κοινό αντικαταθλιπτικό που ονομάζεται εκλεκτικός αναστολέας επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI).

Οι επιστήμονες από τα αποτελέσματα της έρευνας παρατήρησαν ότι και στους 59 συμμετέχοντες είδαν μειώσεις στα συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ στους περισσότερους το ψυχεδελικό φάρμακο είχε πολύ καλύτερη απόδοση από το κοινό αντικαταθλιπτικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version