Τα τελευταία λόγια του Λάντεν

default image

"Συγγνώμη που σας παραμέλησα" τονίζει μεταξύ άλλων σε μακροσκελή επιστολή ο Μπιν Λάντεν στην οικογένειά του. Το μήνυμα που άφησε για τις συζύγους του και η απαγόρευση στα παιδιά του να εμπλακούν με την Αλ Κάιντα (Vid)

Μια εφημερίδα του Κουβέιτ δημοσίευσε το τελευταίο μήνυμα που άφησε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στις συζύγους του και στα παιδιά του.

Πρόκειται για μια τετρασέλιδη επιστολή, η οποία αποτελεί και τη διαθήκη του αρχηγού της Αλ Κάιντα, η οποία έχει ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου 2001, μόλις λίγους μήνες μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους, η οποία τον έκανε τον νούμερο ένα καταζητούμενο άνδρα στο κόσμο.

Ο Μπιν Λάντεν απολογείται στα παιδιά του και ζητά συγγνώμη που ήταν απών από τη ζωή τους.

“Σε εσάς παιδιά μου ζητώ συγγνώμη που δε σας αφιέρωσα όσο χρόνο έπρεπε γιατί ήμουν ταγμένος στην υπηρεσία της Τζιχάντ”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων συμβουλεύει τα παιδιά του να μην ακολουθήσουν τα βήματα του πατέρα τους και ειδικότερα τους λέει κατηγορηματικά να μην ενταχθούν στην Αλ Κάιντα.

Μάλιστα παραθέτει αποσπάσματα από ισλαμικά κείμενα ως απόδειξη της απαγόρευσής του να συμμετάσχουν σε αυτόν τον “ιερό πόλεμο”.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα και με την Βρετανική Daily Telegraph, αναφέρεται πως και ο Omar bin al-Khattab, ο διάδοχος του Προφήτη Μωάμεθ ως ηγέτης του Ισλάμ άφησε γραπτές οδηγίες στο γιο του Abdullah, να μην αναμιχθεί με τον “ιερό πόλεμο”.

Η επιστολή του κατά κύριο λόγο δικαιολογεί τις προσπάθειές του να καταστρέψει την Αμερική και το Ισραήλ. Ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια αναφορά σχετικά με τα υπάρχοντά του ή τις καταθέσεις του παρά το γεγονός ότι φημολογείται πως η περιουσία του αγγίζει τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η εν λόγω διαθήκη περιέχει και ένα μήνυμα για τις συζύγους του: “Μην σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτείτε, αφοσιωθείτε στα παιδιά σας και καθοδηγείστε τα να βρουν το σωστό δρόμο στη ζωή τους”, είπε και υπέγραψε την επιστολή ως “ο αδερφός σας Abu Abdullah Osama Muhammad Bin Laden”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα