Ταχεία λύση για την ελληνική κρίση χρέους

default image

H Γαλλία και η Γερμανία επιθυμούν ταχεία λύση στο ελληνικό πρόβλημα, δήλωσαν ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, στο Βερολίνο

Σε συμβιβασμό για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στη χρηματοδότηση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα  κατέληξαν  η Αγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί.

Όπως δήλωσε o Νικολά Σαρκοζί. – στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με την Άνγκελα Μέρκελ- , οι δύο χώρες που διαφωνούσαν για την εμπλοκή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας συμφωνούν σε ένα πλάνο εθελοντικής συμμετοχής των κατόχων ελληνικών ομολόγων και παράλληλα καλούν την Ελλάδα να προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων γρήγορα “γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο”.

η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από τη πλευρά της τόνισε “Η Ευρώπη και το ευρώ είναι στενά συνδεδεμένα πως θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει το ευρώ ώστε να ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες στιγμές. “Όσο ταχύτερα επιλυθούν τα προβλήματα του ευρώ τόσο καλύτερα” τόνισε.

όσο αφορά την Ελλάδα η Καγκελάριος επισήμανε ότι έχει σχετικές διαβεβαιώσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι “Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”.Τόνισε μάλιστα πως “θα ήταν θετικό εάν η αντιπολίτευση στήριζε την κυβέρνηση”. “Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος να παλέψει και το ευρωπαϊκό συμβούλιο πρέπει να δείξει στήριξη”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα