Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες από τα παιδιά στο νοσοκομείο

Ταϊλάνδη: Οι πρώτες εικόνες από τα παιδιά στο νοσοκομείο
Τα παιδιά στο νοσοκομείο

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τους διασωθέντες της περιπέτειας στην Ταϊλάνδη. Παρακολουθείστε το video.

Πριν λίγα λεπτά κυκλοφόρησαν εικόνες από τα 12 παιδιά και τον προπονητή που είχαν παγιδευτεί σε σπηλιά, στην Ταϊλάνδη. Είναι στα κρεβάτια του νοσοκομείου, σε απομονωμένο θάλαμο, με μάσκες στο πρόσωπο και γάντια. Γνέφουν στους γονείς τους που βρίσκονται από την άλλη πλευρά της τζαμαρίας που έχει τοποθετηθεί για λόγους ασφαλείας.

Και τα 13 μέλη, ηλικίας από 11 έως 25 χρόνων, που έζησαν την περιπέτεια θα μείνουν στο νοσοκομείο άλλες επτά ημέρες, προκειμένου να διαπιστωθεί πως δεν ταλαιπωρούνται από λοιμώξεις. Σε αυτό το διάστημα δεν θα μπορούν να αγκαλιάσουν ή έστω να ακουμπήσουν τους δικούς τους -τους έχουν μιλήσει ήδη στο τηλέφωνο. Εφόσον τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων είναι καλά, θα προχωρήσουν στην επαφή. Η αποθεραπεία θα κρατήσει 30 ημέρες. Για τουλάχιστον έξι μήνες θα παρακολουθούνται από ειδικούς ψυχολόγους. Τρία παιδιά ακολουθούν αγωγή, καθώς έχουν πνευμονία -σε πρώιμο στάδιο.

Τα παιδιά έχασαν κατά μ.ο. δυο κιλά, στις δυο εβδομάδες που ήταν εγκλωβισμένα στην σπηλιά. Οι γονείς ευχαρίστησαν τον προπονητή, εξηγώντας πως “τους χρωστάμε το γεγονός ότι οι γιοι μας είναι υγιείς”. Ενόσω αγνοούνταν, δηλαδή για 9 ημέρες, δεν έφαγαν το παραμικρό, ενώ έπιναν θολό νερό. Αυτό τους έσωσε, λένε τώρα οι ειδικοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα