Ταϊβάν: Άλλάζουν όνομα για να κερδίσουν δωρέαν σούσι

Ταϊβάν: Άλλάζουν όνομα για να κερδίσουν δωρέαν σούσι

Το ληξιαρχείο της Ταϊβάν καλεί τους πολίτες να σταματήσουν να αλλάζουν το όνομα τους σε "σολωμός" για να επωφεληθούν της σχετικής προσφοράς γνωστής αλυσίδας εστιατορίων σούσι, για δωρέαν γεύματα σολωμου.

Τουλάχιστον 150 Ταϊβανέζοι πολίτες έχουν επιχειρήσει να αλλάξουν τα ονόματα στις ταυτότητες τους τις τελευταίες μέρες, ώστε να επωφεληθούν σχετικής προσφοράς από αλυσίδα εστιατορίων. Το όνομα που ζητούν να λάβουν είναι το “σολωμός” και τα αποτελέσματα που προκύπτουν είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικά.

Πρόκειται για μια προσφορά η οποία διήρκεσε από την περασμένη Τρίτη ως και σήμερα, η οποία έδινε τη δυνατότητα σε κάθε πελάτη του εστιατορίου του οποίου η ταυτότητα περιείχε τους κινέζικους χαρακτήρες “gui yu” (σολωμός) ένα γεύμα με απεριόριστες μερίδες σούσι για τον ίδιο και πέντε φίλους του

Η προσφορά αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, με τον υφυπουργό Τσενγκ Τσούνγκ-Γιεν να ζητά από τους πολίτες να περιορίσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες όπως αυτή, που αποτελούν “σπατάλη χρόνου και δικαιολογητικών”.

Δεν έλειψαν κι εκείνοι που πρόσθεσαν τους παραπάνω χαρακτήρες στο όνομα τους, όπως ένας φοιτητής του οποιου τη δήλωση κατέγραψε ο Guardian: “άλλαξα το όνομά μου σε ‘Bao Cheng Gui Yu’ και ήδη με την παρέα μου έχουμε φάει σούσι αξίας 160 ευρώ” δήλωσε ο φοιτητής από την πόλη Kaohsiung. Το νέο του όνομα σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “εκρηκτικά όμορφος σολωμός”. Ανάμεσα στα τροποποιημένα ονόματα, αρκετή πέραση είχαν και τα “Salmon Prince” (Πρίγκιπας Σολωμός), “Meteor Salmon King” (Βασιλιάς Σολωμός Μετεωρίτης) και “Salmon Fried Rice” (Σολωμός με Τηγανιτό Ρύζι).

Οι πολίτες της Ταϊβάν δικαιούνται τρείς αλλαγές του ονόματός τους στο ληξιαρχείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα