Εισβολή στο Καπιτώλιο: Δύο αστυνομικοί αυτοκτόνησαν έπειτα από τα επεισόδια

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Δύο αστυνομικοί αυτοκτόνησαν έπειτα από τα επεισόδια
Το κύκνειο άσμα του Τραμπ ήταν ένα αποτυχημένο πραξικόπημα AP

Πολλοί από τους αξιωματικούς που είχαν υπηρεσία στα επεισόδια στο Καπιτώλιο υποφέρουν από διαταραχές μετατραυματικού στρες. Δύο αστυνομικοί μάλιστα έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

Δύο αστυνομικοί που κλήθηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, όπου οπαδοί του Τραμπ είχαν εισβάλει βίαια, επέλεξαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχηγό της μητροπολιτικής αστυνομίας Ρόμπερτ Κοντί.

“Δυστυχώς, δύο άνδρες της αστυνομίας που βρίσκονταν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου αφαίρεσαν τη ζωή τους ως συνέπεια των ταραχών”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερ Κοντί, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο Jeffery Smith που εργαζόταν το Μητροπολιτικό Αστυνομικό Τμήμα επί 12 χρόνια, έβαλε τέλος στη ζωή του στις 15 Ιανουαρίου και ο αξιωματικός Howard Liebengood, που εργαζόταν για 15 χρόνια στην Αστυνομία στο Καπιτώλιο, επίσης αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά τις ταραχές.

Αστυνομικοί στο Καπιτώλιο AP


Υπενθυμίζεται πως ένα από τα 5 θύματα της εισβολής ήταν ένας από τους άνδρες της αστυνομίας του Καπιτωλίου, ο Μπράιαν Σίκνικ, ο οποίος είχε ενταχθεί στο σώμα το 2008.

Ο Μάικλ Στένγκερ, επικεφαλής της αστυνομίας της Γερουσίας παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τα αιματηρά επεισόδια.

Συγγνώμη για τις “αποτυχίες” ζήτησαν οι ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας

Ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ ζήτησαν συγγνώμη για τις «αποτυχίες» τους κατά την θανατηφόρα στην επίθεση.

Οι αξιωματούχοι αναγνώρισαν σειρά λαθών: αντικρουόμενες μυστικές πληροφορίες, ανεπαρκή προετοιμασία και ανεπαρκή κινητοποίηση των συνεργαζόμενων υπηρεσιών και ζήτησαν τη βελτίωση λογιστικών συστημάτων και δομών επικοινωνίας.

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την ειλικρινή συγγνώμη εκ μέρους του τμήματος», δήλωσε η Γιολάντα Πίτμαν, η εν ενεργεία αρχηγός της Αστυνομίας του Καπιτωλίου, σύμφωνα με μια προετοιμασμένη δήλωση σε αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Το τμήμα απέτυχε να ανταποκριθεί στα δικά του υψηλά πρότυπα όπως και στα δικά σας», πρόσθεσε.

Η Πίτμαν είπε ότι πολλοί από τους αξιωματικούς υποφέρουν από διαταραχές μετατραυματικού στρες μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου.

Η ίδια και ο Τίμοθι Μπλόντγκετ, ο εν ενεργεία φρούραρχος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσαν ότι αξιωματούχοι ασφαλείας εργάζονται για να κάνουν περισσότερα για να ενισχύσουν την προστασία του Καπιτωλίου, έδρας της αμερικανικής κυβέρνησης.

Υποστηρικτές – οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο μετά από παρότρυνση του τέως προέδρου σε μια διαδήλωση κοντά στον Λευκό Οίκο να πάνε στο Καπιτώλιο.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν την επίθεση, η ασφάλεια αυξήθηκε γύρω από το Καπιτώλιο και γενικά στην Ουάσινγκτον, με περιφράξεις και στρατιώτες της Εθνοφρουράς να έχουν αναπτυχθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Περίπου 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς θα παραμείνουν στην Ουάσιγκτον έως τα μέσα Μαρτίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα