Τελ Αβίβ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε 9 επιβάτες λεωφορείου

Τελ Αβίβ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε 9 επιβάτες λεωφορείου

Εννέα άνθρωποι νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι πέντε έχουν τραυματισθεί σοβαρά, μετά την επίθεση με μαχαίρι 23χρονου Παλαιστινίου σε λεωφορείο στο Τελ Αβίβ

Ένας 23χρονος Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι, επιτέθηκε και τραυμάτισε τουλάχιστον εννέα επιβάτες λεωφορείου στο κέντρο του Τελ Αβίβ, πριν εξουδετερωθεί από τα πυρά ισραηλινών αστυνομικών και συλληφθεί τραυματισμένος.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, πέντε επιβάτες έχουν τραυματισθεί σοβαρά και τέσσερις φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Επτά νοσηλεύονται, σύμφωνα με γιατρό του νοσοκομείου Ισίλοφ του Τελ Αβίβ.

"Λίγο αφού επιβιβάσθηκε στο λεωφορείο, ο δράστης επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον οδηγό πολλές φορές , αλλά ο οδηγός αντέδρασε εκπληκτικά, διότι αντιστάθηκε και τον αιφνιδίασε", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τελ Αβίβ Μπέντζι Σάου.

Τελ Αβίβ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε 9 επιβάτες λεωφορείου

Κοντά στο λεωφορείο εκινείτο όχημα που μετέφερε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν την επίθεση, κυνήγησαν τον δράστη, που προσπαθούσε να διαφύγει, τον πρόλαβαν σε κοντινό δρόμο και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο πόδι και τον ακινητοποίησε. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση εντάσσεται σε σειρά ανάλογων περιστατικών κατά τους τελευταίους μήνες, που χαρακτηρίζονται από την κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ.

Ο δράστης της επίθεσης είναι Παλαιστίνιος από το Τουλκάρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Τελ Αβίβ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε 9 επιβάτες λεωφορείου
SHARE:

24Media Network