Τέλος τα μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ για τους Τούρκους φοιτητές με κυβερνητική απόφαση

Τέλος τα μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ για τους Τούρκους φοιτητές με κυβερνητική απόφαση
Φωτό αρχείο από διαμαρτυρία φοιτητών στην Τουρκία AP

Οσοι Τούρκοι φοιτητές πρόλαβαν να κάνουν μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ, πρόλαβαν. Πλέον, το τουρκικό κράτος δεν θα δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Τα απόνερα της ραγδαίας επιδείνωσης στις αμερικανικοτουρκικές σχέσεις επηρεάζουν και τους Τούρκους φοιτητές που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ.

Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Γενί Σαφάκ, η χώρα πλέον διακόπτει το πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακά στις ΗΠΑ καθώς “κάτι τέτοιο δεν είναι σύμφωνο προς την εξωτερική πολιτική μας” όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Ο Σαφάκ είχε και επιχειρήματα: “Τα 35ε εκατομμύρια δολάρια που δίνει κάθε χρόνο το τουρκικό κράτος για υποτροφίες στα αμερικανικά πανεπιστήμια δεν είναι λογικό ποσό. Η πρόοδος που γίνεται δεν αντιστοιχεί σ’ αυτό” τόνισε αρχικά για να συνεχίσει.

Γνωρίζουμε την ποιότητα των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων στα οποία δεν χρειάζονται δίδακτρα. Από εδώ και πέρα θα κατευθύνουμε τους σπουδαστές μας στην Ευρώπη και την Απω Ανατολη, όπως προτάσσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας. Σπουδές σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας;

Το ακούσαμε και αυτό… 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα