“Τέλος τα ψώνια στο Μιλάνο”: Το tweet του Μπορέλ για τις κυρώσεις στη Ρωσία

“Τέλος τα ψώνια στο Μιλάνο”: Το tweet του Μπορέλ για τις κυρώσεις στη Ρωσία
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ AP Photo/Virginia Mayo

Ο Μπορέλ υποστήριξε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι ένα μόνο μέρος της απάντησης της ΕΕ. Το σχόλιό του σχετικά με τις αγαπημένες συνήθειες των Ρώσων αξιωματούχων στην Ευρώπη.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ αποφάσισαν την Τρίτη (22/02) να επιβάλουν ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνει ότι οι κυρώσεις βάζουν στο στόχαστρο τράπεζες, αμυντικό τομέα, ενώ την ίδια ώρα περιορίζουν την πρόσβαση της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κεφαλαιακές αγορές.

Σύμφωνα τις αναρτήσεις του Μπορέλ στο Twitter, την επιβολή κυρώσεων σε 27 Ρώσους ιδιώτες και οντότητες, σε τράπεζες και στον τομέα της άμυνας αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.)

Όλα τα μέλη της ρωσικής Δούμας, της Κάτω Βουλής της Ρωσίας, θα υποστούν κυρώσεις από την ΕΕ, οι οποίες κατά κανόνα περιλαμβάνουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και πάγωμα περιουσιακών στοιχείων.

Ο Μπορέλ υποστήριξε ότι οι κυρώσεις είναι ένα μόνο μέρος της απάντησης της ΕΕ, ενώ σε σχόλιό του σχετικά με τις αγαπημένες συνήθειες των Ρώσων αξιωματούχων στην Ευρώπη, ο ίδιος ανέφερε:

“Όχι πια ψώνια στο Μιλάνο, πάρτι στο Σεν Τροπέ, διαμάντια στην Αντβέρπη”.


Να σημειωθεί ότι η τελευταία ανάρτηση διαγράφηκε πριν από λίγα λεπτά από τον λογαριασμό του Μπορέλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα