Τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ παραιτήθηκαν τον Απρίλιο – Ποιος είναι ο λόγος

Τέσσερα εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ παραιτήθηκαν τον Απρίλιο – Ποιος είναι ο λόγος
Eκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ ανακάλυψαν πως θέλουν να θέσουν ως προτεραιότητα τη ζωή τους, μέσα στην πανδημία. @2021 AP Photo/Frank Franklin II

Του κινήματος "Μένω ξαπλωμένος" της Κίνας, ακολούθησε η παραίτηση 4.000.000 εργαζομένων στις ΗΠΑ, μόνο τον Απρίλιο. Μέσα στην πανδημία, ανακάλυψαν πως θέλουν να ζουν καλύτερα.

Στις ΗΠΑ φαίνεται να ακολουθούν το παράδειγμα των νέων της Κίνας που εργάζονται απεριόριστες ώρες, με πενιχρές απολαβές (την επανάσταση που ονομάστηκε Tang Ping και σημαίνει ‘μένω ξαπλωμένος‘).

Οι Αμερικανοί δεν επαναστατούν με ξάπλωμα, αλλά με παραιτήσεις από τις εργασίες τους. Όπως αναφέρει το CNBCενώ η αγορά της εργασίας έχει αρχίσει να επανέρχεται μετά το πλήγμα που δέχθηκε εξαιτίας της πανδημίας, εργαζόμενοι νιώθουν την ανάγκη να θέσουν ως προτεραιότητα την ευημερία τους και όχι τα αφεντικά τους“.

Έρευνα ενημερώνει πως ένας στους 4 εργαζομένους αποφάσισαν να παραιτηθούν, μόλις περάσει η πανδημία. Τον Απρίλιο 4.000.000 άνθρωποι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, με τη γενική αίσθηση να είναι πως μπορούν να βρουν αλλού καλύτερους μισθούς, πιο άνετο ωράριο εργασίας και καλύτερες συνθήκες. Κάποιοι δήλωσαν πως ‘κάηκαν’ όπως προσπαθούσαν να επιβιώσουν του Covid-19 και εργάζονταν ατελείωτες ώρες. Διαπίστωσαν πως είναι χρήσιμο να βάλουν σε πρώτο πλάνο τη ψυχική τους υγεία, που όπως διαπίστωσαν, επλήγη κατά τη διάρκεια των lockdown.

Κάποιοι εργαζόμενοι επισήμαναν πως απήλαυσαν την ευελιξία του να εργάζονται από το σπίτι τους, στο βαθμό που το 39% των μετεχόντων σε έρευνα δήλωσε πως σκέφτεται να παραιτηθεί, αν οι εργοδότες δεν είναι το ίδιο ευέλικτοι με την εξ αποστάσεως εργασία και στο εξής. Υπήρχαν και ορισμένοι που κατάλαβαν πως αυτό που κάνουν δεν τους κάνει ευτυχισμένους και αποφάσισαν να αναζητήσουν ένα πάθος τους, ώστε να απολαμβάνουν την καθημερινότητα τους.

Επισημάνθηκε πως οι νέοι θέλουν να δουλεύουν, αλλά νιώθουν εξαντλημένοι και ότι χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη από τους εργοδότες τους. Μια 25χρονη γυναίκα που ήταν μεταξύ αυτών που παραιτήθηκαν τον Απρίλιο δήλωσε ότι “το ωράριο από τις 9 έως τις 17.00 δεν είναι ρεαλιστικό. Νιώθω πως οι περισσότερες ώρες που περάσαμε στο σπίτι, μας έκαναν να καταλάβουμε πως η προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η ζωή μας και η ψυχική μας υγεία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα