Τέσσερις ξένοι δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί στη Βενεζουέλα

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Στο πλαίσιο της κρίσης στη Βενεζουέλα τέσσερις ξένοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από τις αρχές. Οι δύο Χιλιάνοι θα απελαθούν.

Οι δύο Χιλιανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα το βράδυ της Τρίτης, κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, μαζί με δύο Βενεζουελάνους συναδέλφους, θα απελαθούν από τη χώρα, αφού παραβίασαν νόμους δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στη Χιλή.

"Καταχράστηκαν την ιδιότητά τους ως τουρίστες για να στέλνουν ανταποκρίσεις χωρίς να έχουν διαπίστευση. Θα απελαθούν σήμερα", δήλωσε ο Αρεβάλο Μέντεζ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο La Tercera. Το Εθνικό Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τύπο (SNTP) ανέφερε ότι οι δύο Βενεζουελάνοι, Μαϊκέρ Ιριάρτε και Άνα Ροντρίγκες, που εργάζονται για το ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι VPI, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν "αυθαίρετα" επί περίπου 12 ώρες. Όμως οι Χιλιανοί Ροντρίγκο Πέρες και Γκονσάλο Μπαραόνα, που εργάζονται για το τηλεοπτικό κανάλι TVN, παρέμειναν υπό κράτηση. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν από μέλη της προεδρικής ασφάλειας.

"Ύπάρχει μια ζώνη ασφαλείας γύρω από το (προεδρικό) μέγαρο Μιραφλόρες...Αυτό το μέτρο ασφαλείας είναι σε ισχύ έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του προέδρου (Νικολάς) Μαδούρο με ένα drone που έφερε εκρηκτικά", τόνισε ο πρέσβης, προσθέτοντας ότι οι δύο Χιλιανοί δημοσιογράφοι δεν παρουσίασαν έγγραφα ταυτότητας κατά παραβίαση των κανονισμών.

Και δύο Γάλλοι

Εν τω μεταξύ δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν ενώ κάλυπταν την πολιτική κρίση και η γαλλική πρεσβεία εργάζεται για την απελευθέρωσή τους, δήλωσε διπλωματική πηγή. "Επιβεβαιώνουμε τη σύλληψη δύο συμπατριωτών μας στη Βενεζουέλα", τόνισε η γαλλική πηγή.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βενεζουέλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ελλάδα και Σουηδία προς ενεργοποίηση Διεθνούς Ομάδας Επαφής της ΕΕ για την Βενεζουέλα

SHARE: