Τετ α τετ Τραμπ - Ρόμνεϊ, με φόντο το ΥΠΕΞ

Τετ α τετ Τραμπ - Ρόμνεϊ, με φόντο το ΥΠΕΞ

Ο αρχηγός του κινήματος "Ποτέ Τραμπ" στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών φέρεται να είναι υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ άφησαν στην άκρη την αντιπαλότητά τους και ξεκίνησαν συνομιλίες, με ενδεχόμενο να αναλάβει ο τελευταίος μια θέση, ίσως του υπουργού Εξωτερικών, στην κυβέρνηση του νέου "πλανητάρχη".

Η συνάντησή τους διήρκεσε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, με τον Τραμπ να δηλώνει ότι "οι συνομιλίες πήγαν καλά" ενώ ο Ρόμνεϊ τόνισε ότι "είχαν εκτεταμένες συζητήσεις σχετικά με διάφορα θέματα".

"Ήταν μια πολύ διεξοδική και σε βάθος συζήτηση. Εκτιμώ την ευκαιρία που είχα να μιλήσω με τον εκλεγέντα πρόεδρο και ανυπομονώ για την νέα κυβέρνηση και τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει", δήλωσε ο Ρόμνεϊ.

ADVERTISING

Ο Ρόμνεϊ, αρχηγός του κινήματος "Ποτέ Τραμπ" στις τάξεις των Ρεπουμπλικανών, είχε αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του μεγιστάνα. Σε ομιλία του τον Μάρτιο μάλιστα, είχε πει ότι θα ήταν επικίνδυνος ως πρόεδρος και η πολιτική του θα μπορούσε να βυθίσει τη χώρα σε ύφεση. Είχε, δηλώσει, επίσης, ότι "φοβάμαι ότι για την εξωτερική πολιτική είναι πολύ, πολύ, όχι έξυπνος". Ο Τραμπ, από την πλευρά του, είχε μιλήσει με υποτιμητικά λόγια για τον Ρόμνεϊ, όταν ο τελευταίος έχασε τις προεδρικές εκλογές του 2012 από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα προτείνει στον Ρόμνεϊ το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Για τη θέση αυτή έχουν ακουστεί εξάλλου τα ονόματα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον και του γερουσιαστή Μπομπ Κόρκερ από το Τενεσί.

Ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Ρόμνεϊ σχολιάζοντας την πιθανότητα να αναλάβει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε: "Αν θα μπορούσε να συμβεί; Νομίζω ναι. Αλλά είναι απίθανο".

Πηγή: Reuters

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ
SHARE:

24Media Network