Θάνατος στο ρινγκ: Ο Rey Mysterio μπορεί να αντιμετωπίσει κατηγορίες ανθρωποκτονίας

default image

Εισαγγελική έρευνα για τον σοκαριστικό θάνατο πάνω στο ρινγκ του Pedro Aguayo Ramirez σε διάρκεια αγώνα κατς στον οποίο συμμετείχε και ο πρώην αστέρας του WWE, Rey Mysterio

Οι εισαγγελείς της Τιχουάνα έχουν ανοίξει έρευνα για τη διαλεύκανση των αιτιών του σοκαριστικού θανάτου του παλαιστή Hijo del Perro Aguayo, κατά κόσμον Pedro Aguayo Ramirez.

Ο 35χρονος Μεξικανός παλαιστής έπεσε νεκρός στο ρινγκ στη διάρκεια αγώνα στον οποίο συμμετείχε και ο γνωστός από τη θητεία του στο WWE, Rey Mysterio.

Στα πλάνα του βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται πως ο Aguayo δέχεται ένα χτύπημα από τον Mysterio, πέφτει πάνω στα σχοινιά και χάνει τις αισθήσεις του.

Μετά από λίγα δευτερόλεπτα σωριάζεται πάνω στο ρινγκ ενώ ο αγώνας συνεχίζεται και χωρίς ο διαιτητής και οι αθλητές να έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του τραυματισμού.

Ο αθλητής απεβίωσε στο νοσοκομείο μετά την καθυστερημένη διακομιδή του. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ανακοπή καρδιάς.

Διαβάστε ακόμα: O σκοτεινός κόσμος του WWE και οι νεκροί παλαιστές

Χθες Δευτέρα όμως, το γραφείο της εισαγγελίας δήλωσε ότι η αιτία του θανάτου, με βάση την αυτοψία, ήταν τραύμα στο λαιμό και ένα κάταγμα αυχενικής μοίρας.

Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία στον Rey Mysterio που έφερε το χτύπημα στον εκλιπόντα αθλητή. Διερευνάται ωστόσο και το ενδεχόμενο το μοιραίο κάταγμα να προκλήθηκε από τον τρόπο που έπεσε ο αθλητής, παρά από το ίδιο το χτύπημα.

Ωστόσο κατηγορίες ενδέχεται να απαγγελθούν και εναντίον του διαιτητή που συνέχισε τον αγώνα για τουλάχιστον δύο λεπτά μετά το χτύπημα.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως στους συγκεκριμένους αγώνες τα χτυπήματα και οι κινήσεις είναι λίγο πολύ “προσημφωνημένα” και θεωρητικά τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας με την ύπαρξη εντός των αγώνων ιατρικού προσωπικού.

Οι διοργανωτές αναφέρουν πως υπήρχε γιατρός στο γήπεδο, η επέμβαση του οποίου όμως έγινε με καθυστέρηση μιας και προσπαθούσε να περιθάλψει άλλο αθλητή. Ωστόσο στο σημείο βρέθηκαν βοηθοί του. Από τη μεριά της η Tijuana Boxing που διοργάνωσε τον αγώνα, χαρακτήρισε το συμβάν “ατυχές περιστατικό”.

Η κηδεία του αδικοχαμένου Aguayo έγινε την Κυριακή.

Το βίντεο του μοιραίου τραυματισμού:

Ο ίδιος ο Rey Mysterio μετά την ανακοίνωση του θανάτου έσπευσε να αποτίσει φόρο τιμής στον Hijo Del Perro Aguayo με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Ο εν λόγω μοιραίος αγώνας ήταν ο πρώτος του Mysterio στην κατηγορία AAA wrestling μετά την απόσυρση του από το WWE.

(Με πληροφορίες από: torontosun, cbsnews)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα