The Line: Μια πόλη μήκους 170km χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα

The Line: Μια πόλη μήκους 170km χωρίς δρόμους και αυτοκίνητα

Ένα ακόμη φουτουριστικό σχέδιο έρχεται από την Σαουδική Αραβία, όπου ετοιμάζεται μία γραμμική πόλη μη εξαρτημένη από το πετρέλαιο

Για μια ακόμη φορά η Σαουδική Αραβία έρχεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω των φουτουριστικών ανησυχιών της, καθώς ο πρίγκηπας Mohammed bin Salman αποκάλυψε ένα τρομερά φιλόδοξο σχέδιο για το χτίσιμο μιας…γραμμικής πόλης που θα εκτείνεται σε μήκος 170km και δεν θα διαθέτει δρόμους και αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρει το techgear ο project ονομάζεται The Line και η πόλη θα ξεκινά από τα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας για να καταλήξει στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία. Στο ενδιάμεσο αυτής της γραμμής θα υπάρχουν μικρές κοινότητες όπου θα ζουν οι κάτοικοι και οι μεταφορές από τη μία κοινότητα στην άλλη θα γίνονται υπογείως μέσω ενός ταχύτατου τραίνου που θα κινείται καλύπτει την απόσταση των 170km μέσα σε μόλις 20 λεπτά (μάλλον για το Hyperloop μιλάμε…).

Το The Line είναι μέρος ενός μεγαλύτερου project που ονομάζεται Neom και ουσιαστικά αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο δημιουργώντας νέες βιώσιμες κοινότητες που θα βασίζονται στην τεχνολογία και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το στηρίξει και να επενδύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια για την υλοποίηση του, και ειδικά για το The Line ισχυρίζονται ότι θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Αν μη τι άλλο, τρομερά ενδιαφέρον (και φιλόδοξο).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version