Αλαλούμ με το Norman Atlantic. Κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό των θυμάτων

default image

Παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες σχετικά με τους επιβάτες και τον αριθμό των θυμάτων του Norman Atlantic. Για 12 νεκρούς κάνει λόγο η εισαγγελία του Μπάρι. Νέα επιχείρηση έρευνας στην περιοχή

Αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με τον ακριβή αριθμό των νεκρών της ναυτικής τραγωδίας του «Norman Atlantic».

Σύμφωνα με πηγές της εισαγγελίας του Μπάρι, οι νεκροί που έχουν εντοπισθεί έως τώρα είναι δώδεκα, ενώ όλα τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν ακόμη λόγο για έντεκα άτομα, που έχασαν την ζωή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic ρυμουλκείται προς το Πρίντεζι, αλλά η διαδικτυακή πύλη της ιταλικής εφημερίδας «Λα Στάμπα» αναφέρει ότι συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» με την Αλβανία, για τον τελικό προορισμό του.

Τέλος, στις 19:00, ώρα Ιταλίας, αναμένεται να φτάσει, πιθανότατα στο Πρίντεζι, το ελικοπτεροφόρο Σαν Τζόρτζιο, το οποίο μεταφέρει περίπου 200 διασωθέντες.

Νέα επιχείρηση έρευνας

Με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς δύο ελικοπτέρων S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ενός AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα νέα επιχείρηση έρευνας στην περιοχή της Αδριατικής για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, στην περιοχή της Αδριατικής παραμένει η φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ με το οργανικό ελικόπτερο της -που έχει σταλεί σε άλλο συμβάν με πλοίο στην περιοχή των Οθωνών-, στην Κέρκυρα βρίσκονται σε ετοιμότητα άλλα 2 ελικόπτερα NH-90 του Στρατού Ξηράς -πέραν των τριών που επιχειρούν- και στο Ιόνιο παραμένει το πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΑΞΙΟΣ.

Τα εν λόγω μέσα έχουν τεθεί στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα