Ολλανδία: “Θρίλερ” πτήσεων με δεκάδες κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ολλανδία: “Θρίλερ” πτήσεων με δεκάδες κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ shutterstock

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεκάδες επιβάτες από τη Νότια Αφρική που αφίχθησαν την Παρασκευή στο Άμστερνταμ, πιθανόν έχουν μολυνθεί από τη νέα μετάλλαξη.

Οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν, επικαλούμενες τα αποτελέσματα των πρώτων διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν, ότι 61 άνθρωποι που έφτασαν στο Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον.

Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ χθες Παρασκευή και χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να τους γίνουν διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το νέο παραλλαγμένο στέλεχος.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι 61 τεστ ήταν θετικά.

«Οι ταξιδιώτες με θετικό τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχεία μέσα ή κοντά στο Σίπχολ», επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές.

«Εξετάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θετικά τεστ για να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για το νέο στέλεχος ανησυχίας, που πλέον αποκαλείται Όμικρον», πρόσθεσαν.

Ήδη από χθες Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής. Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ διευκρίνισε ότι όσοι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Η παραλλαγή που πρωτοεντοπίστηκε στην Μποτσουάνα πυροδότησε ομοβροντία ανακοινώσεων κυβερνήσεων πως κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής και κύμα ρευστοποιήσεων στις χρηματαγορές παγκοσμίως.

Το πρωί της Παρασκευής η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από κράτη στο νότιο τμήμα της Αφρικής και ξεκαθάρισε πως όσοι βρίσκονταν ήδη εν πτήσει θα υποβληθούν σε εξετάσεις και πιθανόν καραντίνα με την άφιξή τους.

Επιβάτες των πτήσεων της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ ανέφεραν νωρίτερα πως τους άφησαν να περιμένουν στο ταρμάκ επί ώρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version