Θρήνος στα πρωτοσέλιδα για το μακελειό στη Νίκαια

default image

Το μακελειό στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας αποτελεί το πρώτο θέμα σε όλες τις εφημερίδες της Γαλλίας, μία ημέρα μετά τη γιορτή της Βαστίλης

Θρήνος στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου για το μακελειό της Νίκαιας.

Οι εφημερίδες κάνουν λόγο για αποτροπιαστική σφαγή αθώων πολιτών και για απόλυτο τρόμο στη γαλλική ριβιέρα.

Οι γαλλικές εφημερίδες:

Ο διεθνής Τύπος:

Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία καταδίκασαν από την πρώτη στιγμή ηγέτες και αξιωματούχοι σε όλη την υφήλιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ειδοποιήθηκε για την επίθεση στη Νίκαια και θα συνεχίσει να ενημερώνεται, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δεσμεύθηκε μέσω Twitter ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία εντός και εκτός των συνόρων της.

“Θα πολεμήσουμε την τρομοκρατία εντός και εκτός της Ε.Ε.”, έγραψε σε μήνυμά του Twitter, προσθέτοντας, “θα δείξουμε αποφασιστικότητά αλλά και ενότητα”.

“Είμαστε όλοι ενωμένοι και νιώθουμε αποστροφή για τη μαζική δολοφονία στη Νίκαια”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών της Ασίας και της Ε.Ε., η οποία διεξάγεται στη Μογγολία. “Είμαι πεπεισμένη ότι, παρά τις δυσκολίες, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη”, πρόσθεσε η καγκελάριος.

“Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου”, ανέφερε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ σε γραπτό του μήνυμα, με το οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την πολύνεκρη επίθεση.

“Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας”, πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ενημερώθηκε για το “φρικτό συμβάν” στη Νίκαια, ανέφερε εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου. “Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτό το φρικτό συμβάν το οποίο σημειώθηκε σε μια ημέρα εθνικής εορτής” για τη Γαλλία, είπε η εκπρόσωπος της Μέι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα