Θρήνος στην Κολομβία: 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά σε λεωφορείο

default image

Απίστευτη τραγωδία στην Κολομβία. 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε λεωφορείο

Τουλάχιστον 32 παιδιά παιδιά κάηκαν ζωντανά και 24 ακόμη τραυματίστηκαν βαρύτατα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη βόρεια Κολομβία, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπιασε φωτιά, ανακοίνωσε σήμερα ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός. 

Ένας ενήλικας επίσης τραυματίστηκε βαριά από τη φωτιά που ξέσπασε στο λεωφορείο το οποίο κινείτο κοντά στην πόλη Φουντασιόν, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Τα περισσότερα παιδιά ήταν κάτω των 14 ετών. “Οι τραυματίες φέρουν εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού και πολλοί μεταξύ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση” στα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.

“Διεξάγουμε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας. Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι τα 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά όταν το λεωφορείο έπιασε φωτιά”, δήλωσε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας στρατηγός Ροντρίγκο Γκονζάλες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, ωστόσο ο τύπος της Κολομβίας αναφέρει πως το λεωφορείο ενδέχεται να μετέφερε λαθραίο πετρέλαιο.

Η εφημερίδα El Tiempo γράφει ότι οι αρχές υποψιάζονται πως λαθραία καύσιμα μπορεί να μεταφέρονταν στο λεωφορείο και αυτά να προκάλεσαν τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος έχασε στη ζωή του στο δυστύχημα, ασχολείτο με ένα δοχείο βενζίνης λίγο πριν από την έκρηξη. Αρχικά η αστυνομία είχε κάνει λόγο για μηχανική βλάβη.

Ο Εδουάρδο Βελές, συντονιστής των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών της περιοχής, ανέφερε ότι “υπήρχε ένα κάνιστρο βενζίνης μέσα στο όχημα. Η φωτιά επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα”.

Το λεωφορείο ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία μεταφορών που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει παιδιά από και προς το σχολείο. Την ώρα του δυστυχήματος, επέστρεφαν από επίσκεψη σε εκκλησία.

Η ανείπωτη τραγωδία έλαβε χώρα κοντά στην πόλη Φουντασιόν, περίπου 750 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Μπογκοτά και κοντά στα παράλια της Καραϊβικής.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα