Τι απαντά η Σερβία στο διάβημα της Ελλάδας

ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ.(MotionTeam-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ.(MotionTeam-ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) MOTIONTEAM

Ποια η απάντηση της Σερβίας μέσω του υπουργού Εργασίας, αρμόδιου για το προσφυγικό, στο διάβημα της Ελλάδας

«Η Ελλάδα έχει στην Σερβία μια φίλη πρόθυμη να συμμετάσχει πλήρως στην από κοινού επίλυση της προσφυγικής κρίσης», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο Σέρβος υπουργός Εργασίας, αρμόδιος για το προσφυγικό, Αλεξάνταρ Βούλιν σχολιάζοντας δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου για διάβημα της Ελλάδας προς τη Σερβία για το ζήτημα.

Ο Βούλιν υπενθύμισε ότι «η Σερβία από τότε που εκδηλώθηκε η κρίση ζητάει να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή προσέγγιση για την επίλυση της».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι η Σερβία είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει την πολιτική που χαράσσουν οι χώρες προορισμού των προσφύγων. «Η Ελλάδα και η Σερβία έχουν φιλικές σχέσεις που θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται. Η πολιτική μας είναι σαφής και ανοιχτή: όπως συμπεριφέρονται οι χώρες που βρίσκονται στη διαδρομή των προσφύγων αλλά κυρίως οι χώρες προορισμού έτσι θα συμπεριφερθεί και η Σερβία».

Επισήμανε ακόμη ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης θα πρέπει να δοθούν και σε χώρες που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Πιστεύουμε ότι μόνο με την συνεργασία και απέχοντας από μονομερείς ενέργειες μπορούμε να διαχειριστούμε τις προσφυγικές ροές, βοηθώντας κάθε χώρα αλλά και τους ανθρώπους αυτούς που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας της Σερβίας.

Το σερβικό ΥΠΕΞ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη –ούτε έχει διαψεύσει– τα δημοσιεύματα για διάβημα της Ελλάδας με αφορμή τη στάση της Σερβίας στο προσφυγικό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάβημα της Ελλάδας σε ΠΓΔΜ και Σερβία για το προσφυγικό

SHARE: