TikTok challenge-Σκωτία: Στο χειρουργείο 9χρονος μετά από κατάποση μαγνητών

TikTok challenge-Σκωτία: Στο χειρουργείο 9χρονος μετά από κατάποση μαγνητών
shutterstock

Στο νοσοκομείο εισήχθη 9χρονος στη Σκωτία, ύστερα από κατάποση αρκετών μαγνητών κατά τη διάρκεια TikTok challenge.

Ο 9χρονος Jack Mason εισήχθη σε νοσοκομείο της Σκωτίας έπειτα από έντονη αδιαθεσία και πόνο στο στομάχι. Ύστερα από εξετάσεις, ο μικρός παραδέχθηκε στους γονείς του πως είχε καταπιεί αρκετούς μικρούς μαγνήτες, όταν επιχείρησε ένα TikTok challenge.

Χειρουργοί στο Βασιλικό Νοσοκομείο για Παιδιά, στη Γλασκώβη, χρειάστηκε να αφαιρέσουν ένα μέρος του λεπτού εντέρου του 9χρονου και ένα μέρος του παχέος εντέρου για να απομακρύνουν τους μαγνήτες. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου χρειάστηκε να αφαιρεθεί επίσης η σκωληκοειδής απόφυση του παιδιού.

Έντρομη η 36χρονη μητέρα του παιδιού, δήλωσε στη ‘Sun’ πως οι γιατροί την ενημέρωσαν πριν το χειρουργείο για την κρισιμότητα της διαδικασίας προκειμένου να αφαιρεθούν οι μαγνήτες.

“Το αστείο, εξωστρεφές, υγιές εννιάχρονο παιδί μου έχει επηρεαστεί τόσο πολύ που έχασε την σκωληκοειδή του απόφυση, το λεπτό έντερο και τα 30 εκατοστά του παχέος εντέρου του, όλα για χάρη κάποιων ανόητων μαγνητών”, δήλωσε η μητέρα του παιδιού.

Το challenge που έχει κυκλοφορήσει στη δημοφιλή πλατφόρμα TikTok, θέλει τους νέους να τοποθετούν δύο μαγνήτες στη γλώσσα τους, για να δώσουν την εντύπωση πως έχουν piercing.

Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως τον τελευταίο χρόνο έχει καταγραφεί αύξηση σε περιστατικά εισαγωγών στο νοσοκομείο που προέρχονται από ανοησίες.

Το TikTok είχε δηλώσει στο παρελθόν, όπως αναφέρει ο Independent, πως “μέγιστη προτεραιότητά του ήταν η προστασία της διαδικτυακής του κοινότητάς”.

Εκπρόσωπος της πλατφόρμας του TikTok δήλωσε μετά το σοβαρό περιστατικό: “Οι Οδηγίες της κοινότητας μας, καθιστούν σαφές τι είδους περιεχόμενο δεν είναι αποδεκτό στην πλατφόρμα μας και αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που ενθαρρύνει και προωθεί επικίνδυνες συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό. Το εν λόγω περιεχόμενο παραβιάζει τις οδηγίες μας και έχει ήδη αφαιρεθεί από την πλατφόρμα μας.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα