Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη και Ακιντζί με τον Μάικ Πενς

U.N. Secretary-General Antonio Guterres, center, shakes hands with Cypriot President Nicos Anastasiades, left, and Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci, right, at the United Nations headquarters Sunday, June 4, 2017. (AP Photo/Craig Ruttle)
U.N. Secretary-General Antonio Guterres, center, shakes hands with Cypriot President Nicos Anastasiades, left, and Turkish Cypriot leader Mustafa Akinci, right, at the United Nations headquarters Sunday, June 4, 2017. (AP Photo/Craig Ruttle) AP

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος εξέφρασε τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις

Τηλεφωνική επικοινωνία 20 λεπτών με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς είχε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Πενς για τις εξελίξεις στη Διάσκεψη για το Κυπρακό στο Κραν Μοντανά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και γραπτώς στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης που είχε νωρίτερα μαζί του. Του ζήτησε δε να μιλήσει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για το Κυπριακό με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη σύνοδο των G20.

Από τη μεριά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος ζήτησε από τον κ. Αναστασιάδη να μεταφέρει στη Διάσκεψη τη στήριξη των ΗΠΑ στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο είχε επίσης και ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί μετά την συνομιλία Πενς - Αναστασιάδη.

Ο κ. Πενς με tweet στον λογαριασμό του, λίγο αργότερα, αναφέρθηκε στις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με Αναστασιάδη και Ακιντζί, προκειμένου να τους παροτρύνει να φτάσουν σε μια ιστορική διευθέτηση στο Κυπριακό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: AP Photo/Craig Ruttle)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοτζιάς για Κυπριακό: Τελικά επικράτησε η λογική και η ορθότητα

Κυπριακό: Λύση χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα ζήτησε ο Τσίπρας από τον Γιλντιρίμ

SHARE:

24Media Network