Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν για προσφυγικό και τρομοκρατία

Turkish President Recep Tayyip Erdogan, left, talks to German Chancellor Angela Merkel when arriving on the first day of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Jens Meyer)
Turkish President Recep Tayyip Erdogan, left, talks to German Chancellor Angela Merkel when arriving on the first day of the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. The leaders of the group of 20 meet July 7 and 8. (AP Photo/Jens Meyer) AP

Ενόψει της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου, όπου αναμένεται να συζητηθούν εκτενώς οι διμερείς σχέσεις σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις και οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ αλλά και περιφερειακά ζητήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχάρη επίσης τη Μέρκελ για την επανεκλογή της ως καγκελάριος της Γερμανίας. Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για επιτάχυνση του διαλόγου και της συνεργασίας και δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του προσφυγικού.

Οι ηγέτες αναφέρθηκαν και στην ανάγκη για κοινή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και στη σπουδαιότητα της συνόδου κορυφής ΕΕ - Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας αναμένεται να συζητηθούν κατά τη σύνοδο κορυφής σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Επί τάπητος εκτιμάται ότι θα τεθούν ζητήματα παγκόσμιας εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, αλλά και θέματα που αφορούν την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ρωσίας. Ο Ερντογάν μοιράστηκε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν.

(Φωτογραφία: AP / Jens Meyer)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ερντογάν, Μέρκελ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με πόσες χώρες τα έχει βάλει ταυτόχρονα ο Ερντογάν

Για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο προειδοποιεί ο Ερντογάν

'Όλο και περισσότεροι Τούρκοι ζητούν άσυλο στην Ελλάδα'

ADVERTISING

SHARE: