Tim Westwood: Ο βρετανός DJ κατηγορείται από επτά γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση

Tim Westwood: Ο βρετανός DJ κατηγορείται από επτά γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση
DJ Tim Westwood Tim Westwood / INSTAGRAM

Για σεξουαλική κακοποίηση από επτά γυναίκες, κατηγορείται ο Βρετανός DJ Tim Westwood. Ντοκιμαντέρ με τις περιγραφές των φερόμενων ως θυμάτων θα προβληθεί από το BBC.

O DJ και πρώην αστέρας της βρετανικής χιπ-χοπ Tim Westwood κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση από επτά γυναίκες, οι οποίες μίλησαν σήμερα στο BBC και στην εφημερίδα Guardian.

Τρεις εξ αυτών κατηγορούν τον DJ, ηλικίας 64 ετών, πρώην ραδιοφωνικό παραγωγό του BBC, για επιθετικές και ανάρμοστες σεξουαλικές συμπεριφορές, ενώ άλλες 4 καταγγέλλουν ότι τους επιτέθηκε κατά τη διάρκεια δημοσίων εκδηλώσεων, γράφει ο Guardian.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν μεταξύ 1992 και 2017, όταν τα φερόμενα ως θύματα ήταν έφηβες ή νέες.

«Ο Tim Westwood αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ανάρμοστων συμπεριφορών», είπε ένας εκπρόσωπος Τύπου.

«Σε μια καριέρα 40 ετών, δεν έγινε η παραμικρή καταγγελία σε βάρος του, επισήμως ή ανεπισήμως».

Ποιος είναι ο Tim Westwood

Γιος αρχιεπισκόπου, ο Tim Westwood ξεκίνησε την καριέρα του σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, προτού πάει στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για το BBC Radio 1 και έγινε εκεί, τη δεκαετία του 1990, η φωνή της ραπ κουλτούρας.

Ο ραδιοτηλεοπτικός όμιλος αντέδρασε, σε ένα δελτίο Τύπου που εξέδωσε, καταδικάζοντας «κάθε μορφή ανάρμοστων συμπεριφορών» και δηλώνοντας «σοκαρισμένος από τις κατηγορίες».

Οι επτά γυναίκες που κατηγορούν τον DJ θα περιγράψουν όσα έζησαν σε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί απόψε στο BBC.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα