Β.Ιρλανδία: Την απέρριψαν γιατί ήταν τρανς – Τους πήρε 10.000 ευρώ

Β.Ιρλανδία: Την απέρριψαν γιατί ήταν τρανς – Τους πήρε 10.000 ευρώ
Debenhams Shutterstock

Αν και πολλά κρούσματα ρατσισμού δεν έχουν βρει δικαίωση, η περίπτωση της Ava αποτελεί εξαίρεση, καθώς απορρίφθηκε από δουλειά επειδή είναι τρανς, όμως οι νόμοι λειτούργησαν υπέρ της.

Όταν απαιτείται κοινωνική αλλαγή, οι νόμοι αργούν να συμβαδίσουν με το πνεύμα της εποχής. Όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Στην προκειμένη, μια γυναίκα τρανς απορρίφθηκε από δουλειά εξαιτίας της σεξουαλικής της ταυτότητας.

Οι διακρίσεις στον χώρο εργασίας αποτελούν μια θλιβερή “κανονικότητα” για τα τρανς άτομα, που πολύ συχνά γίνονται θύματα ρατσιστικών συμπεριφορών και επιθέσεων.

Σύμφωνα με το BBC, η Ava Moore, από την Βόρεια Ιρλανδία κατάφερε να έρθει σε διακανονισμό με το δικαστήριο, κερδίζοντας από την εταιρία “DEBENHAMS”, που την απέρριψε 10.566.65 ευρώ (9 χιλιάδες λίρες).

“Βρέθηκα από το ‘Καλώς όρισες στο Debenhams’ στην απόλυτη σιωπή. Έφυγα από το δωμάτιο που έγινε η συνέντευξη και πέρασα από μια καντίνα. Οι άνθρωποι με κοιτούσαν έτοιμοι να “κάψουν το τέρας”. Ήταν αποθαρρυντικό και πλήγμα για την αυτοπεποίθηση μου”, αποκάλυψε η Ava Moore.

Ύστερα από τη συνέντευξη δέχτηκε ένα ανώνυμο email, στο οποίο έγραφε πως την απέρριπταν από τη δουλειά επειδή είναι… τρανς. Η απόφαση αυτή ώθησε την Ava να ορθώσει ανάστημα και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Την προσπάθεια της στήριξε η Επιτροπή Ισότητας, που την βοήθησε να φτάσει σε διακανονισμό με την Debenhams. “Την δουλειά θα πρέπει να την κερδίζει αυτός που τα πηγαίνει καλύτερα στη συνέντευξη και έχει τα περισσότερα προσόντα“.

Όσον αφορά τη Moore, βρήκε δουλειά αλλού, ενώ χαρακτηρίζει το νέο αφεντικό της ευγενικό και με σεβασμό για τους υπαλλήλους του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version