Το αμήχανο ‘κατηγορώ’ του αρχηγού της αστυνομίας του Ντάλας για την οπλοκατοχή

default image

Στο ζήτημα της οπλοκατοχής αναφέρθηκε ο Ντέιβιντ Μπράουν αρχηγός της αστυνομίας στο Ντάλας (Vid)

Ο αρχηγός της αστυνομίας στο Ντάλας του Τέξας, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει στις ΗΠΑ, αναφορικά με την οπλοκατοχή, τονίζοντας ότι οι νόμοι της αναφερόμενης πολιτείας επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν αδιακρίτως, όπως συνέβη και την περίπτωση των τραγικών γεγονότων της προηγούμενης εβδομάδας, που αποτελούν ουσιαστική πρόκληση για τις αρχές ασφάλειας.

Σε εκτενή συνέντευξη του, ο Ντέιβιντ Μπράουν έδωσε νέες διευκρινήσεις για την απόφαση της αστυνομίας να χρησιμοποιήσει το το ρομπότ που προκάλεσε την έκρηξη της βόμβας, σκοτώνοντας τον 25χρονο Μίκα Τζονσον, απόστρατο του αμερικανικού στρατού, που επιτέθηκε ως ελεύθερος σκοπευτής στους αστυνομικούς του Ντάλας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Όταν όμως ερωτήθηκε αν θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος, απάντησε. “Ρωτήστε εκείνους που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις. Όταν αποφασίσουν για το ζήτημα της οπλοκατοχής, τότε θα μπορώ να σχολιάσω. Μέχρι τότε ο ρόλος μου είναι να υπηρετώ τη χώρα μου”. Ο ίδιος κάλεσε μάλιστα τους διαδηλωτές να μην εναντιώνονται στην αστυνομία και να καταταγούν στις τάξεις της για να υπηρετήσουν το “καλό”, όπως είπε.

Ένα νέο αιματηρό περιστατικό χθες, στο Μίσιγκαν επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα της οπλοκατοχής, ενώ από την άλλη μεριά, συνεχίζονται στις ΗΠΑ οι διαδηλώσεις των Αφροαμερικανών, κατά της θανατηφόρας βίας που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί στη Λουιζιάνα και τη Μινεσότα.

Η οπλοκατοχή εξελίσσεται σε ουσιαστικό ζήτημα πολιτική αντιπαράθεσης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου κι ενώ τα δύο κόμματα προετοιμάζουν τα κεντρικά τους πολιτικά συνέδρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα