Το FBI προειδοποίησε για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις εξαιτίας της ταινίας The Interview

default image

Το FBI προειδοποίησε τα θέατρα και τους κινηματογράφους για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις εξ αιτίας τηα ταινίας The Interview

Το Αμερικανικό FBI δημοσιοποίησε την Τρίτη μια προειδοποίηση προς τα κέντρα θεάματος όπως οι κινηματογράφοι τα θέατρα και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τα studio της εταιρείας Sony Pictures Entertainment ότι εξ αιτίας της ταινίας “The Interview,” θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Το ιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ήρθε στην κατοχή του Ρόιτερς, αναφέρει ότι «ο καθένας που συνδέεται με την παραγωγή, τη διανομή και την προώθηση» της ταινίας «θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει στόχος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο».

Η Sony Pictures Entertainment ακύρωσε την προγραμματισμένη ημέρα προβολής της επίμαχης ταινίας που ήταν για τις 25 Δεκεμβρίου καθώς οι κορυφαίες αμερικανικές αλυσίδες κινηματογράφων ακύρωσαν τα αρχικά τους σχέδια για την προβολή της ταινίας στον απόηχο της καταστροφικής για το περίφημο στούντιο του Χόλιγουντ επίθεσης που δέχτηκαν οι υπολογιστές του προ ημερών και των απειλών για νέες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Η Ουάσιγκτον συνδέει τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της Sony Pictures με την επίσημη κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας

Κυβερνητικές πηγές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι οι ερευνητές της έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Βόρεια Κορέα ήταν πίσω από την κυβερνοεπίθεση στους υπολογιστές της εταιρείας Sony Corp

Μία από τις αμερικανικές κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισε την επίθεση ως «κρατική χορηγία» ενώ άλλες πηγές ανέφεραν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. «Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει αν θα προχωρήσει σε δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων των ερευνητών », δήλωσαν οι αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Νωρίτερα η Sony Pictures ακύρωσε την προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων προβολή της ταινίας “The Interview,” μετά από τις απειλές των χάκερ και την απόφαση πολλών κινηματογραφικών αιθουσών να μην προβληθεί η ταινία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα