Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Μάντσεστερ

Η ανάληψη ευθύνης έγινε αρχικά μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση. Δείτε την ανάρτηση του Ισλαμικού Κράτους που μιλά για 30 νεκρούς "Σταυροφόρους" και 70 τραυματίες (Pics)

Η εξτρεμιστική οργάνωση τζαιχαντιστών Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη συναυλία στο Μάντσεστερ, και προειδοποίησε για νέες, σφοδρότερες επιθέσεις κατά των προσκυνητών του Σταυρού.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην εξτρεμιστική οργάνωση των τζιχαντιστών ανέφερε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη συναυλία στο στάδιο Manchester Arena.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ανακοίνωση (στα αγγλικά) του ISIS, στην οποία γίνεται λόγος για 30 νεκρούς και 70 τραυματίες Σταυροφόρους (σ.σ.: σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, οι νεκροί εκτιμώνται στους 22 και οι τραυματίες 59).

«Με τη χάρη και υποστήριξη του Αλλάχ, ένας στρατιώτης του Χαλιφάτου κατάφερε να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στη σύναξη των Σταυροφόρων στη βρετανική πόλη του Μάντσεστερ. (Πρόκειται) για μια πράξη εκδίκησης για τη θρησκεία του Αλλάχ, μια προσπάθεια να τρομοκρατηθούν οι άπιστοι και μια απάντηση για τις παραβάσεις κατά της γης των μουσουλμάνων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ενεργοποιήθηκαν στην αναίσχυντη συναυλιακή αρένα και (η έκρηξη) οδήγησε στο να σκοτωθούν 30 Σταυροφόροι και να τραυματιστούν άλλοι 70. Αυτά που θα επακολουθήσουν, με την άδεια του Αλλάχ, θα είναι πολύ χειρότερα για τους προσκυνητές του Σταυρού και τους συμμάχους τους. Όλοι ας αποτίσουν τιμή στον Αλλάχ, αφέντη της δημιουργίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε την ανακοίνωση:

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος του BBC Gordon Carera ανέφερε ότι η επίθεση πιθανώς έγινε από υποστηρικτή της οργάνωσης, που μιμήθηκε επιθέσεις της και δεν διοργανώθηκε από τζιχαντιστές του ISIS.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη πολύνεκρη έκρηξη, το βράδυ της Δευτέρας, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, πανηγύριζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση. Λογαριασμοί στο Twitter, που σχετίζονται με το ISIS ανάρτησαν μηνύματα νίκης σε σχέση με την έκρηξη, ενώ μερικοί από τους χρήστες παρότρυναν για παρόμοιες αιματηρές ενέργειες και σε άλλες περιοχές.

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ, ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση στο «Manchester Arena», κατά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 59, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20 αγνοούμενους. Μεταξύ των νεκρών και τραυματιών βρίσκονται και πολλοί ανήλικοι που είχαν πάει στο στάδιο μαζί με τους γονείς τους.

Πολλοί είναι αυτοί που στην προσπάθειά τους να βρουν κάποιο ίχνος των δικών τους ανθρώπων που αγνοούνται, στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(Φωτό: Peter Byrne/PA via AP)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα