Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στις στρατιωτικές θέσεις στο Σινά

default image

Η τζιχαντιστική οργάνωση του Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον σημείων ελέγχου του στρατού στο βόρειο Σινά, όπου σκοτώθηκαν πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας

Το παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Αίγυπτο ανέλαβε, με δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ευθύνη για μία επίθεση στο Βόρειο Σινά εναντίον στρατιωτικών σημείου ελέγχου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν το Σάββατο πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Οι πέντε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν όταν πολλοί όλμοι έπληξαν δύο σημεία ελέγχου, είχαν δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχοι ασφαλείας.

Το Βόρειο Σινά είνα στο επίκεντρο μίας εξέγερσης μαχητών που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, την υπερ-σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που ελέγχει μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας και είναι παρούσα στη Λιβύη, που γειτονεύει με την Αίγυπτο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA μετέδωσε πως η επίθεση που εξαπέλυσαν τρομοκράτες –ο όρος που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για τους μαχητές– περιελάμβανε ρουκέτες και πυροβολισμούς και πως οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα