Το ISIS δημοσίευσε βίντεο με εκτέλεση δύο Ιρακινών δικηγόρων

Υποστηρικτές του ISIS διαδηλώνουν στη Μοσούλη
Υποστηρικτές του ISIS διαδηλώνουν στη Μοσούλη AP

H εκτέλεση των δύο δικαστικών αντιπροσώπων στις ιρακινές βουλευτικές εκλογές έγινε στην πόλη αλ Ταρμίγια, στο κυβερνείο Σαλάχ αλ Ντιν, βόρεια της Βαγδάτης

Το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), το πρακτορείο Amaq, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ένα βίντεο που εμφανίζει δύο τζιχαντιστές της οργάνωσης να εκτελούν «δύο δικηγόρους», δικαστικούς αντιπροσώπους στις ιρακινές βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η εκτέλεση έγινε στην πόλη αλ Ταρμίγια, στο κυβερνείο Σαλάχ αλ Ντιν, βόρεια της Βαγδάτης.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, το Ισλαμικό Κράτος απείλησε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις σε εκλογικά τμήματα στο Ιράκ, στη διάρκεια των εκλογών και πως οποιοσδήποτε συμμετέχει στη ψηφοφορία θα θεωρηθεί άπιστος.

Με ηχητικό απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 22 Απρίλιου, ο εκπρόσωπος του ISIS κατηγόρησε την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ ότι λειτουργεί ως πληρεξούσιος (proxy) του Ιράν και προειδοποίησε ότι οποιοδήποτε κατεβεί ως υποψήφιος ή ψηφίσει στις εκλογές της 12ης Μαΐου θα αποτελεί στόχος.

Ιρακινοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι τα εκλογικά τμήματα προστατεύονται επαρκώς.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Χάιντερ αλ Αμπάντι ανακήρυξε τον Δεκέμβριο την νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που είχε καταλάβει το ένα τρίτο της ιρακινής επικράτειας το 2014.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υψηλόβαθμο τζιχαντιστή του ISIS συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές πριν περάσει στην Ελλάδα

Μία Καλίφα: Με ανάγκασαν να κάνω πορνό με χιτζάμπ

Ιράκ: Η Μελίνα Μπουγκεντίρ θα δικαστεί ξανά για τρομοκρατία

ADVERTISING

SHARE: