Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί Τραμπ και Νετανιάχου: ‘Θα χυθεί αίμα’

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί Τραμπ και Νετανιάχου: ‘Θα χυθεί αίμα’
SITE

Μία ημέρα μετά την απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη και εν μέσω γενικευμένου αναβρασμού λόγω της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, οι τζιχαντιστές επιστρέφουν με νέες απειλές κατά πάντων

Το νέο προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβάνει απειλές κατά του προέδρου των ΗΠΑ και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ενώ καλεί “μοναχικούς λύκους” να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς, με στόχο Εβραίους και Χριστιανούς.

Στο πρώτο πόστερ που δημοσιεύθηκε στη γνωστή προπαγανδιστική ιστοσελίδα τους, απεικονίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμι Νετανιάχουν, να είναι γονατιστοί φορώντας στολές φυλακισμένων, μπροστά από έναν εκτελεστή των τζιχαντιστών, με φόντο το τζαμί Al-Aqsa στην Ιερουσαλήμ πάνω στο οποίο κυριαρχεί η σημαία του ISIS.

Το μήνυμα που συνοδεύει την αφίσα είναι σαφές: “Εβραίοι και λάτρεις του Σταυρού. Ορκιζόμαστε να σπάσουμε τους λαιμούς σας και να χύσουμε το αίμα σας στην μπροστινή αυλή του Al-Aqsa και οπουδήποτε αλλού”. Όπως υπογραμμίζουν “αυτό είναι το θέλημα του Αλάχ”, ενώ ο “ερχομός του θα είναι τρομερός και πικρός”

site

Την “τιμητική” τους στη νέα προπαγάνδα των Ισλαμιστών έχουν αυτή τη φορά οι ΗΠΑ. Μέσα στο νέο υλικό που κυκλοφόρησαν περιλαμβάνονται αφίσες, οι οποίες απεικονίζουν έναν ελεύθερο σκοπευτή να βάζει στο στόχαστρό του την Καλιφόρνια, αλλά και το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

SITE

Οι τζιχαντιστές συνδέουν τις νέες τους απειλές με το τελευταίο τους χτύπημα επί αμερικανικού εδάφους και συγκεκριμένα την επίθεση οχήματος κατά πεζών και ποδηλατών στο Μανχάταν τον περασμένο μήνα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ ανθρώπων.

SITE

Το νέο τους προπαγανδιστικό υλικό κυκλοφόρησε μόλις μία ημέρα μετά τη νέα επίθεση σε τερματικό σταθμό λεωφορείων στη Νέα Υόρκη, στην οποία από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς δεν εξερράγη σωστά ο εκρηκτικός μηχανισμός του 27χρονου Akayed Ulllah, ο οποίος και τραυματίστηκε τελικά από την έκρηξη και συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές. Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, στην πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς, ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές παραδέχθηκε ότι “εμπνεύστηκε” την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν “ενοχλημένος” από τις αφίσες που έβλεπε στο μετρό για τα Χριστούγεννα.

SITE

Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα ο αραβικός κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό, ιδιαίτερα στις χώρες της Μέσης Ανατολής, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπμ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Φωτο: AP Photo/Evan Vucci, File, SITE

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα