Το Κρεμλίνο διαψεύδει πως αγόρασε διαφημίσεις στο Facebook για να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει πως αγόρασε διαφημίσεις στο Facebook για να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ

Το Κρεμλίνο διαψεύδει πως αγόρασε διαφημίσεις στο Facebook για να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές, ύστερα από αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο

Το Κρεμλίνο διέψευσεοπιοαδήποτε ανάμιξη στην αγορά διαφημιστικού χώρου στο Facebook για να επηρεάσει τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, αφού το κοινωνικό δίκτυο δέχθηκε να θέσει στη διάθεση του Κογκρέσου περιεχόμενα που φέρεται ότι έχουν χρηματοδοτηθεί από τη Ρωσία.

«Δεν γνωρίζουμε από ποιον και πώς αναρτάται η διαφήμιση στο Facebook και ουδέποτε ασχοληθήκαμε μ’ αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Η Ρωσία «ουδέποτε συμμετείχε σ’ αυτό», επανέλαβε.

Πριν από δύο εβδομάδες, το Facebook αποκάλυψε πως εκατοντάδες πλαστοί λογαριασμοί, που πιθανόν ενεργοποιήθηκαν από τη Ρωσία, χρησιμοποιήθηκαν για να αγοραστούν διαφημίσεις με στόχο την ενίσχυση των πολιτικών εντάσεων στις ΗΠΑ πριν και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Χθες Πέμπτη το κοινωνικό δίκτυο δεσμεύθηκε να παράσχει πληροφορίες για τις διαφημίσεις αυτές στο αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο ερευνά ενδεχόμενες ρωσικές απόπειρες επηρεασμού των εκλογών.

Σύμφωνα με το Facebook, 50.000 δολάρια δαπανήθηκαν έτσι για να δημοσιευθούν 2.200 πολιτικά προσανατολισμένες αγγελίες από λογαριασμούς με διεύθυνση IP στις ΗΠΑ, αλλά με γλώσσα ρυθμισμένη στα ρωσικά» στον υπολογιστή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα