Το μήνυμα Μακρόν για την απελευθέρωση της Μοσούλης

Το μήνυμα Μακρόν για την απελευθέρωση της Μοσούλης

"Η Γαλλία τιμά" τις στρατιωτικές δυνάμεις που επέτρεψαν την "απελευθέρωση" της Μοσούλης στο Ιράκ

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία αποτίει "φόρο τιμής σε όλους εκείνους που με τις στρατιωτικές μας δυνάμεις συνέβαλαν" στην "απελευθέρωση" της πόλης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μια νίκη "ορόσημο" ενόψει άλλων "τεράστιων προκλήσεων".

"Η Μοσούλη απελευθερώθηκε από το ΙΚ: η Γαλλία τιμά όλους εκείνους που, μαζί με τις δυνάμεις μας, συνέβαλαν σε αυτή τη νίκη', έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Μακρόν χαιρετίζει "αυτή τη νίκη των ιρακινών δυνάμεων, υποστηριζόμενων από τον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ" και συγχαίρει τις αρχές και τον λαό του Ιράκ για το "καθοριστικό βήμα στην εκστρατεία που διεξάγει από το καλοκαίρι του 2014 για να σταματήσει και στη συνέχεια να νικήσει το ΙΚ".

Υπογράμμισε ωστόσο ότι "η εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού δεν έχει ολοκληρωθεί και η καταπολέμηση του ΙΚ πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα. Η απελευθέρωση όλου του ιρακινού εδάφους είναι σε εξέλιξη, όπως και ο αφανισμός των προπυργίων του ΙΚ στη Συρία, κυρίως στη Ράκα και στην κοιλάδα του Ευφράτη".

"Την επομένη της ανακατάληψης της Μοσούλης, οι προκλήσεις για το Ιράκ είναι τεράστιες. Στο στρατιωτικό επίπεδο όπως και στο πολιτικό, το ανθρωπιστικό και το οικονομικό", τόνισε ο Μακρόν ελπίζοντας ότι θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην Ιστορία της χώρας" που θα "της επιτρέψει να ξαναβρεί την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ενότητα". "Η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της χώρας αυτής", δήλωσε.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Μακρόν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απελευθερώθηκε η Μοσούλη. Κυματίζει στην παλιά πόλη η σημαία του Ιράκ

Μάχη μέχρι θανάτου υπόσχονται οι Τζιχαντιστές

SHARE: