To νέο trend στο TikTok είναι μια μοναχή από το Νιου Τζέρσι

To νέο trend στο TikTok είναι μια μοναχή από το Νιου Τζέρσι
Η αδελφή Monica Clare χρωστά το πόσο δημοφιλής είναι και στη νεανική της επιδερμίδα. TikTok

Η αδελφή Monica Clare έγινε viral, χάριν της νεανικής της επιδερμίδας. Αύξησε περαιτέρω τους followers, όταν αποκάλυψε πού τη χρωστάει.

Η αδελφή Monica Clare είναι η νεαρότερη μοναχή εξ όσων ζουν στο Community of St. John Baptist του Νιου Τζέρσι. Είναι 56 χρόνων. Στο TikTok είναι η @nunsenseforthepeople. Απαντά σε ερωτήσεις για τα θρησκευτικά τελετουργικά, ποστάρει βίντεο με ζώα και διδάσκει τις αξίες της Επισκοπικής Εκκλησίας “όπως η ισότητα των φίλων και η ένταξη”. Η απήχηση που έχουν οι δημοσιεύσεις της είναι τέτοια που “λέω συνέχεια στις υπόλοιπες μοναχές να κάνουν το δικό τους λογαριασμό στην πλατφόρμα”.

Όλα ξεκίνησαν με videos που έφτιαχνε για να βλέπουν οι φίλοι της και η αδελφή της. Το λαμπερό και νενανικό πρόσωπο της κέρδισε την προσοχή πολλών και το συνέχισε από εκεί.

Σε ειδικό video έχει μοιραστεί και τη ρουτίνα της που περιλαμβάνει “αποφυγή του ήλιου -γιατί μου προκαλεί ημικρανία- και καθάρισμα με απλό σαπούνι”. Όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή, το πραγματικό της μυστικό είναι ότι “δεν χρειάζεται να ασχολούμαι με άνδρες”.

Όπως λέει τώρα στους New York Times, το γεγονός ότι δεν αφοσιώνονται πολλοί νεαροί πια στο δρόμο του Θεού, σε συνδυασμό με το πόσο δημοφιλές είναι το TikTok στις νέες ηλικίες, έκανε τη δημιουργία λογαριασμού, μονόδρομο. Μετά τα θετικά αποτελέσματα, την ακολούθησαν και άλλες μοναχές.

Σήμερα η @nunsenseforthepeople έχει 161.800 followers και τα videos της έχουν 1.4 εκατομμύρια likes. Ακολουθεί ένα από τα πιο επιτυχημένα. Ήταν πρόταση ενός φίλου της, να αναλύσει… τις τσέπες των ράσων -και τι υπάρχει σε αυτές.

Μεταξύ άλλων, είπε πως “οι μοναχές δεν είμαστε -όλες- ζοφερές ηλικιωμένες κυρίες που διαβάζουν τη Βίβλο. Δεν είμαστε απλώς ευσεβείς και ‘κλειστοί’ άνθρωποι. Υπάρχει χαρά και γέλιο, όλο το φάσμα της ανθρώπινης εμπειρίας. Οι γυναίκες στην κοινότητά μου είναι πολύ έξυπνες, πολύ δυναμικές. Ξέρουν τι θέλουν”.

Η (30χρονη) αδελφή Chelsea Bethany Davis έχει περισσότερους από 189.000 followers και 4 εκατομμύρια views. Λέει ότι “ως media μοναχή, έχω τηλέφωνο και με αυτό στέλνω μηνύματα στη μητέρα μου και στο Snapchat στις αδελφές μου”.

Το video που ακολουθεί είχε 4.2 εκατομμύρια καρδιές.

Κάποιες μοναχές αφιερώνουν χρόνο για να προσευχηθούν για όποιον follower τους το ζητήσει (“δεν ξέρουμε τα πραγματικά τους ονόματα -μόνο αυτά στους λογαριασμούς”, ενώ υπάρχουν εταιρίες που στέλνουν προϊόντα για να τα προμοτάρουν οι μοναχές (από κλωστές έως κάλτσες συμπίεσης), χωρίς να πάρουν χρήματα, όπως λένε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα