Το News 24/7 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το News 24/7 στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Έτοιμη να συνδράμει σε όποιο σημείο χρειαστεί, στο μέτωπο του τυφώνα Ίρμα η ΕΕ, σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστο Στυλιανίδη

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε το Νews 24/7, προκειμένου να διαπιστώσει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις στο μέτωπο του τυφώνα «Ιρμα» που πλήττει την Καραϊβική, αλλά και του μεγάλου σεισμού που έπληξε το Μεξικό.

Την ξενάγησή μας ανέλαβε ο αρμόδιος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης. «Η ΕΕ είναι έτοιμη να συνδράμει σε όποιο σημείο χρειαστεί, κατόπιν αιτήματος των τοπικών Αρχών, προκειμένου να βοηθήσει την κατάσταση», εξήγησε ο Επίτροπος.

 

 

Εκεί, στο συντονιστικό κέντρο πολιτικής προστασίας της ΕΕ (European Commission’s Emergency Response Coordination Centre) που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες παρακολουθούν τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό και με τη βοήθεια του προγράμματος Copernicus, που παράσχει άμεσα και με ακρίβεια χάρτες εκτίμησης της κατάστασης. Το Κέντρο είναι επίσης αρμόδιο για τον συντονισμό των δυνάμεων σε περιόδους κρίσης.

 

Ηδη, ειδικοί του βρίσκονται στο πεδίο, όπου με ντόπιους συναδέλφους τους, επιχειρούν: προειδοποιούν τους κατοίκους των διαφόρων περιοχών για εκκένωση, ειδοποιούν για τσουνάμι, εκτιμούν τις επερχόμενες συνθήκες. «Υπάρχει ακόμη πολύς αέρας και η κατάσταση παραμένει δύσκολη», διαβεβαίωσε ένας από τους επιστήμονες. «Είμαστε εδώ 24/7 για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορέσουμε», διευκρίνισε.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα